ŠPANOVÁ, Alena, Martina TYCOVÁ, Štěpánka TRACHTOVÁ a Bohuslav RITTICH. Identification of bacterial strains of Streptococcus thermophilus species using PCR. In 4th Meeting on Chemistry and Life, Chemické listy,102 (2008) No15. Brno: VUT Brno, Chemická fakulta, 2008, s. 793-794. ISSN 0009-2770.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Identification of bacterial strains of Streptococcus thermophilus species using PCR
Název česky Identifikace kmenů bakterií druhu Streptococcus thermophilus pomocí PCR
Autoři ŠPANOVÁ, Alena (203 Česká republika, garant), Martina TYCOVÁ (203 Česká republika), Štěpánka TRACHTOVÁ (203 Česká republika) a Bohuslav RITTICH (203 Česká republika).
Vydání Brno, 4th Meeting on Chemistry and Life, Chemické listy,102 (2008) No15, od s. 793-794, 2 s. 2008.
Nakladatel VUT Brno, Chemická fakulta
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Genetika a molekulární biologie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 0.593
Kód RIV RIV/00216224:14310/08:00027097
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISSN 0009-2770
Klíčová slova anglicky Streptococcus thermophilus; P(HEMA-co-EDMA); yoghurt; PCR
Štítky P(HEMA-co-EDMA), PCR, Streptococcus thermophilus, yoghurt
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc., učo 1639. Změněno: 21. 1. 2009 16:15.
Anotace
Streptococcus thermophilus is one of the most widely used lactic acid bacteria in the dairy industry as a starter culture component in the manufacture of fermented dairy products, such as yoghurts. Carboxyl-functionalised magnetic microspheres (P(HEMA-co-EDMA) were used for the isolation of PCR-ready DNA from yoghurt and milk drink samples containing PCR inhibitors. The quality of extracted DNA was checked by PCR using primers specific to Streptococcus thermophilus.
Anotace česky
Streptococcus thermophilus se využívá v mlékárenském průmyslu jako startovací kultura při výrobě fermentovaných mléčných výrobků, zvláště jogurtů. funkcionalizované Magnetické částice (P(HEMA-co-EDMA) pokryté karboxylovými skupinami byly použity k izolaci DNA amplifikovatelné v PCR. DNA byla izolována ze vzorků jogurtů a mléčných nápojů obsahujících inhibitory PCR. Kvalita izolované DNA byla ověřena v PCR s využitím primerů specifických pro druh Streptococcus thermophilus.
Návaznosti
MSM0021622415, záměrNázev: Molekulární podstata buněčných a tkáňových regulací
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Molekulární podstata buněčných a tkáňových regulací
1G57037, projekt VaVNázev: Aplikace molekulárně biologických metod pro efektivní využití genetických zdrojů BMK a pro charakterizaci kvality funkčních potravin.
Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Aplikace molekulárně biologických metod pro efektivní využití genetických zdrojů BMK a pro charakterizaci kvality funkčních potravin
VytisknoutZobrazeno: 24. 7. 2024 23:22