POKORNÁ, Martina. ANALÝZA VÝŽIVOVÝCH SPECIFIK U DOSPÍVAJÍCÍCH A JEJICH VYUŽITÍ VE VÝCHOVNÉM PROCESU. In VIII. vedecká konferencia doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov. Prírodovedec č. 242. Nitra: FPV UKF, 2007, s. 88-91, 924 s. ISBN 978-80-8094-106-2.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název ANALÝZA VÝŽIVOVÝCH SPECIFIK U DOSPÍVAJÍCÍCH A JEJICH VYUŽITÍ VE VÝCHOVNÉM PROCESU
Název anglicky ANALYSIS OF NOURISHING SPECIFICS OF JUVENILE AND THEIR UTILIZATION IN PEDAGOGICAL PROCESS
Autoři POKORNÁ, Martina (203 Česká republika, garant).
Vydání Prírodovedec č. 242. Nitra, VIII. vedecká konferencia doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov, od s. 88-91, 924 s. 2007.
Nakladatel FPV UKF
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/07:00034595
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-8094-106-2
Klíčová slova anglicky research project mapping of nourishing habits primary school students didactics materials
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Mgr. et Mgr. Vlastimil Sochor, učo 82416. Změněno: 30. 3. 2010 17:05.
Anotace
Výzkumný projekt bude zaměřen na zmapování stravovacích návyků u žáků základních škol v Jihomoravském kraji (průměrný denní energetický příjem s přihlédnutím ke glykemickému indexu potravin, denní rozvržení stravy, pitný režim) a na vybrané faktory (pohlaví, věk, pohybová aktivita, místo konzumace stravy, počet přítomných osob, bezprostřední pocity před příjmem stravy, pocity sytosti po konzumaci stravy atd.), které mohou mít na stravovací návyky vliv. Konečným cílem výzkumu je navrhnout, na základě zjištěných dat, didaktické materiály a postupy práce zaměřené na osvojování vhodných stravovacích návyků žáky II. stupně ZŠ v rámci výuky.
Anotace anglicky
The research project deals with mapping of nourishing habits of primary school students (average energy intake with respect to foodstuffs glycemic index, daily distribution of food, fluid intake) and selected factors (sex, age, motion activity, place of food eating, number of present persons, immediate impressions before food eating, immediate impressions of satiety after food eating etc.), which could be influenced on nourishing habits. The final objective of the research is to propose the didactics materials and working procedures concentrated on convenient nourishing habits for primary school students, based on established data.
VytisknoutZobrazeno: 9. 6. 2024 21:56