2009
Importance of oligomerisation on Pseudomonas aeruginosa Lectin-II binding affinity. In silico and in vitro mutagenesis.
WIMMEROVÁ, Michaela, Navnit Kumar MISHRA, Martina POKORNÁ a Jaroslav KOČAZákladní údaje
Originální název
Importance of oligomerisation on Pseudomonas aeruginosa Lectin-II binding affinity. In silico and in vitro mutagenesis.
Název česky
Význam oligomerizace pro vazebnou afinitu lektinu PA-IIL z Pseudomonas aeruginosa. In silico a in vitro mutageneze.
Autoři
WIMMEROVÁ, Michaela (203 Česká republika), Navnit Kumar MISHRA (356 Indie), Martina POKORNÁ (203 Česká republika) a Jaroslav KOČA (203 Česká republika, garant)
Vydání
Journal of Molecular Modeling, 2009, 1610-2940
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
10610 Biophysics
Stát vydavatele
Velká Británie a Severní Irsko
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor
Impact factor: 2.336
Kód RIV
RIV/00216224:14310/09:00034730
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
UT WoS
000265441900014
Klíčová slova anglicky
protein-carbohydrate interaction; computational chemistry
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 24. 8. 2009 16:05, prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.
V originále
The effect of terminal GLY114* deletion on the binding affinity of the PA-IIL lectin towards L fucose was investigated. Both experimental (Isothermal Titration Calorimetry) and computational (Molecular dynamics simulations) methods have shown that the deletion mutation decreases the L fucose affinity. It implies that the PA-IIL saccharide binding affinity is influenced by the dimerization of the lectin. A detailed analysis of computational data confirms the key role of electrostatic interactions in the PA-IIL/saccharide binding.
Česky
Byl studován vliv terminální aminokyseliny Gly114 na oligomerizaci a vazebnou afinitu lektinu PA-IIL z Pseudomonas aeruginosa.
Návaznosti
LC06030, projekt VaV |
| ||
ME08008, projekt VaV |
| ||
MSM0021622413, záměr |
|