Detailed Information on Publication Record
2004
Use of Saccharomyces cerevisiae D7 strain for study of genotoxicity/antimutagenity of plant foods
PTÁČEK, Petr, Ivana MÁROVÁ, S. MACUCHOVÁ, A. MIKULCOVÁ, Miloslav PEKAŘ et. al.Basic information
Original name
Use of Saccharomyces cerevisiae D7 strain for study of genotoxicity/antimutagenity of plant foods
Name in Czech
Využití Saccharomyces cerevisiae D7 pro výzkum genotoxicity/antimutagenity rostlinných potravin
Authors
PTÁČEK, Petr (203 Czech Republic), Ivana MÁROVÁ (203 Czech Republic, guarantor), S. MACUCHOVÁ (203 Czech Republic), A. MIKULCOVÁ (203 Czech Republic) and Miloslav PEKAŘ (203 Czech Republic)
Edition
Portorož, Slovenia, 19th INTERNATIONAL ICFMH SYMPOSIUM FOOD MICRO 2004, Book of Abstracts, p. 321-321, 2004
Publisher
University of Primorska
Other information
Language
English
Type of outcome
Stať ve sborníku
Field of Study
10600 1.6 Biological sciences
Country of publisher
Slovenia
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
RIV identification code
RIV/00216224:14310/04:00034832
Organization unit
Faculty of Science
ISBN
961-90346-3-5
Keywords (in Czech)
Saccharomyces cerevisiae D7 strain; genotoxicita; antimutagenita
Keywords in English
Saccharomyces cerevisiae D7 strain; genotoxicity; antimutagenity
Změněno: 17/6/2009 09:49, Mgr. Petr Ptáček, Ph.D.
V originále
The aim of this work is optimalization of Saccharomyces cerevisiae D7 utilization for genotoxicity/antimutagenity testing. For testing were standard mutagen 4-N-nitrochinolin-N-oxid (4-NQO) and vegetable extracts used.
In Czech
Cílem práce je optimalizace využití testovacího kmene Saccharomyces cerevisiae D7 pro testování genotoxických a antimutagenních účinků. Pro testování byl použit standardní mutagen 4-N-nitrochinolin-N-oxid (4-NQO) a rostlinné extrakty.