D 2004

Use of Saccharomyces cerevisiae D7 strain for study of genotoxicity/antimutagenity of plant foods

PTÁČEK, Petr, Ivana MÁROVÁ, S. MACUCHOVÁ, A. MIKULCOVÁ, Miloslav PEKAŘ et. al.

Basic information

Original name

Use of Saccharomyces cerevisiae D7 strain for study of genotoxicity/antimutagenity of plant foods

Name in Czech

Využití Saccharomyces cerevisiae D7 pro výzkum genotoxicity/antimutagenity rostlinných potravin

Authors

PTÁČEK, Petr (203 Czech Republic), Ivana MÁROVÁ (203 Czech Republic, guarantor), S. MACUCHOVÁ (203 Czech Republic), A. MIKULCOVÁ (203 Czech Republic) and Miloslav PEKAŘ (203 Czech Republic)

Edition

Portorož, Slovenia, 19th INTERNATIONAL ICFMH SYMPOSIUM FOOD MICRO 2004, Book of Abstracts, p. 321-321, 2004

Publisher

University of Primorska

Other information

Language

English

Type of outcome

Stať ve sborníku

Field of Study

10600 1.6 Biological sciences

Country of publisher

Slovenia

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

RIV identification code

RIV/00216224:14310/04:00034832

Organization unit

Faculty of Science

ISBN

961-90346-3-5

Keywords (in Czech)

Saccharomyces cerevisiae D7 strain; genotoxicita; antimutagenita

Keywords in English

Saccharomyces cerevisiae D7 strain; genotoxicity; antimutagenity
Změněno: 17/6/2009 09:49, Mgr. Petr Ptáček, Ph.D.

Abstract

V originále

The aim of this work is optimalization of Saccharomyces cerevisiae D7 utilization for genotoxicity/antimutagenity testing. For testing were standard mutagen 4-N-nitrochinolin-N-oxid (4-NQO) and vegetable extracts used.

In Czech

Cílem práce je optimalizace využití testovacího kmene Saccharomyces cerevisiae D7 pro testování genotoxických a antimutagenních účinků. Pro testování byl použit standardní mutagen 4-N-nitrochinolin-N-oxid (4-NQO) a rostlinné extrakty.