J 2008

Combined exposure to hydrogen peroxide and light - selective effects on cyanobacteria, green algae, and diatoms

ADMIRAAL, Wim, Michaela MIKOVCOVÁ a Blahoslav MARŠÁLEK

Základní údaje

Originální název

Combined exposure to hydrogen peroxide and light - selective effects on cyanobacteria, green algae, and diatoms

Název česky

Kombinovaná expozice peroxidem vodíku a světlem- selektivní efekty na sinice, zelené řasy a rozsivky

Autoři

ADMIRAAL, Wim (528 Nizozemské království), Michaela MIKOVCOVÁ (203 Česká republika, garant) a Blahoslav MARŠÁLEK (203 Česká republika)

Vydání

Environmental Science & Technology, 2008, 0013-936X

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

10000 1. Natural Sciences

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Impakt faktor

Impact factor: 4.458

Kód RIV

RIV/00216224:14310/08:00035360

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

UT WoS

000243124600051

Klíčová slova česky

peroxid vodíku;sinice ; řasy; rozsivky

Klíčová slova anglicky

Hydrogen peroxide; cyanobacterie; green algae; diatoms
Změněno: 10. 4. 2009 13:36, RNDr. Kateřina Nováková, Ph.D.

Anotace

V originále

The selective toxicity of H2O2 was investigated to develop a potential tool for limiting cyanobacterial blooms and to better understand the occurrence of cyanobacteria and other phytoplankton species in relation to reactive oxygen species in surface waters.

Česky

Selektivní toxicita peroxidu vodíku byla zkoumána jako možný nástroj pro omezení masového rozvoje sinic a pro lepší porozumění výskytu sinic a dalších fytoplanktonních druhů a jejich vztahu reaktivním kyslíkovým látkách.

Návaznosti

MSM0021622412, záměr
Název: Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální, regionální a lokální úrovni (INCHEMBIOL) (Akronym: INCHEMBIOL)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální , regionální a lokální úrovni