Z 2008

Decontamination of chemical warfare agent sulphur mustard

PROKOP, Zbyněk, František OPLUŠTIL a Jiří DAMBORSKÝ

Základní údaje

Originální název

Decontamination of chemical warfare agent sulphur mustard

Název česky

Dekontaminace chemické bojové látky yperit

Autoři

PROKOP, Zbyněk (203 Česká republika, domácí), František OPLUŠTIL (203 Česká republika) a Jiří DAMBORSKÝ (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

2008

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Poloprovoz, ověřená technologie, odrůda, plemeno

Obor

21100 2.11 Other engineering and technologies

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/00216224:14310/08:00028118

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

Klíčová slova česky

yperit dekontaminačni technologie enzymy

Klíčová slova anglicky

suplhur mustard decontamination technology enzymes

Technické parametry

decontamination of the sulphur mustard contaminant in less than 10 min

Příznaky

Mezinárodní význam
Změněno: 18. 1. 2012 11:12, prof. Mgr. Jiří Damborský, Dr.

Anotace

V originále

Decontamination formulation is prepared by mixing a water solution of the haloalkane dehalogenase LinB from Sphingobium japonicum UT26 (LinB-UT) with Organic constitution component (OCC). The decontamination procedure consists of two stages: (i) application of the decontamination formulation on the contaminated surface and (ii) rinsing of the treated surface with water. The Yperzyme Kit contains material for preparation of 2 litres of decontamination formulation.

Česky

Dekontaminační směs je připravena smícháním vodného roztoku halogenalkan dehalogenasy LinB ze Sphingobium japonicum UT26 a Organické konstituční komponenty (OCC). Dekontaminační procedura sestává ze dvou fází (i) aplikace dekontaminační směsi na kontaminovaný povrch a (ii) oplachu dekontaminových povrchů vodou.

Návaznosti

MSM0021622413, záměr
Název: Proteiny v metabolismu a při interakci organismů s prostředím
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Proteiny v metabolismu a při interakci organismů s prostředím