D 2009

ELEKTROCHEMICKÉ SLEDOVÁNÍ DENATURACE LAKTOFERINU V KRAVSKÉM KOLOSTRU

ZÍTKA, Ondřej, Vojtěch ADAM, Petr DOLEŽAL, Aleš HORNA, Ladislav ZEMAN et. al.

Základní údaje

Originální název

ELEKTROCHEMICKÉ SLEDOVÁNÍ DENATURACE LAKTOFERINU V KRAVSKÉM KOLOSTRU

Název česky

ELEKTROCHEMICKÉ SLEDOVÁNÍ DENATURACE LAKTOFERINU V KRAVSKÉM KOLOSTRU

Název anglicky

Electrochemical study of lactoferrin denaturation in bovine colostrum

Autoři

ZÍTKA, Ondřej (203 Česká republika), Vojtěch ADAM (203 Česká republika), Petr DOLEŽAL (203 Česká republika), Aleš HORNA (203 Česká republika), Ladislav ZEMAN (203 Česká republika), Miroslava BEKLOVÁ (203 Česká republika), Libuše TRNKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a René KIZEK (203 Česká republika, garant)

Vydání

Brno, IX. pracovní setkání fyzikálních chemiků a elektrochemiků - sborník příspěvků, od s. 151-153, 3 s. 2009

Nakladatel

Mendelova zemědělská a lesnická univerzita

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

10405 Electrochemistry

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Kód RIV

RIV/00216224:14310/09:00051183

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

ISBN

978-80-7375-309-2

Klíčová slova anglicky

lactoferrin; carbon paste electrode; denaturation; voltammetry
Změněno: 12. 3. 2012 09:45, prof. RNDr. Libuše Trnková, CSc.

Anotace

V originále

Kombinací chemicko fyzikálních metod jsme schopni posoudit kvalitu mléka. Touto metodou bylo zjištěno poškození proteinu v sušeném mléce.

Anglicky

With use of physical and chemical methods we are able to check the quality of milk. We found damage of lactoferrin in dried milk.

Návaznosti

LC06035, projekt VaV
Název: Centrum biofyzikální chemie, bioelektrochemie a bioanalýzy. Nové nástroje pro genomiku, proteomiku a biomedicínu.
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Centrum biofyzikální chemie, bioelektrochemie a bioanalýzy. Nové nástroje pro genomiku, proteomiku a biomedicínu