ZEMSKÁ, Barbora. Kvalita života rodin pečujících o jedince s těžkým a kombinovaným postižením. In MÜHLPACHR, Pavel. Sociální inkluze v prostředí biodromální speciální pedagogiky. Brno: muni PRESS, 2009, 9 s. 1. ISBN 978-80-210-4951-2.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Kvalita života rodin pečujících o jedince s těžkým a kombinovaným postižením
Název česky Kvalita života rodin pečujících o jedince s těžkým a kombinovaným postižením
Název anglicky The quality of life of people taking care about multiple and severe handicaped person
Autoři ZEMSKÁ, Barbora (203 Česká republika, garant).
Vydání Brno, Sociální inkluze v prostředí biodromální speciální pedagogiky, 9 s. 1. 2009.
Nakladatel muni PRESS
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/09:00037221
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-210-4951-2
Klíčová slova anglicky quality of life; taking take person; child with severe and multiple handicap; research; questionnaire
Změnil Změnila: Mgr. et Mgr. Barbora Březovičová, učo 123643. Změněno: 1. 3. 2010 08:58.
Anotace
Snahou každého člověka je , aby svůj život prožil spokojeně, plnohodnotně, s minumem komplikujících překážek a těžkých situací, zkrátka aby jeho život byl kvalitní po všech stránkách a naplňoval potřeby člověka ve všech oblastech. Kvalita života je terminus, který hraje hlavní roli v tomto příspěvku; přesněji kvalita života osob, pečijících o jedince s těžkým a kombinovaným postižením. Výzkum prezentovaný v tomto článku je součástí výzkumné studie s názvem Výzkum pracovních kompetencí osob pečujících o člena rodiny se zdravotním postižením na území hlavního města Prahy.
Anotace anglicky
The aspiration of each person is to have satisfied, full-value life with minimum of difficulties and severe situations. Shortly, everybody wants to have good-quality life in all areas. Quality of life is the term, which plays the main role in this article; concretely the quality of life of people taking care of people with severe and multiple handicaps. The research presented in this article is the part od huge research which title is Research of Working Competences of people taking care of people with severe and multiple handicaps in the capital Prague.
Návaznosti
MSM0021622443, záměrNázev: Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 5. 9. 2024 20:50