PROCHÁZKA, Michal a Josef FEIT. Atlases jako poskytovatel služby ve federacích. Brno: Masarykova univerzita, 2009. ISBN 978-80-7392-118-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Atlases jako poskytovatel služby ve federacích
Název anglicky Atlases as a Service provider in the Identity Federations
Autoři PROCHÁZKA, Michal a Josef FEIT.
Vydání Brno, 2009.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Fakulta informatiky
ISBN 978-80-7392-118-7
Klíčová slova anglicky atlas of pathology; identity federation; authentication; single sign-on
Změnil Změnil: RNDr. Michal Procházka, Ph.D., učo 39700. Změněno: 2. 12. 2009 12:15.
Anotace
Hypertextové atlasy dermatopatologie, fetální a novorozenecké patologie obsahují velké množství obrázků ve vysokém rozlišení a k nim přidružené popisné informace. V době vzniku byly první atlasy poskytovány na Internetu bez jakýchkoliv omezení. S růstem počtu uložených objektů rostl nejen počet zájemců, ale začali se objevovat i lidé, kteří se snažili atlas bez vědomí autora zkopírovat a následně snímky (ale i popisy) vydávat za vlastní. Byly jsme proto nuceni nasadit autentizaci uživatelů, která nám umožnila auditovat přístupy k atlasům. V příspěvku popisujeme nasazení vybraného autentizačního systému, který využívá národní federace identit. Atlasy se tak staly poskytovatelem služby v národních federacích, kde mohou uživatelé využívat služby za použití autentizačního mechanismu vlastní instituce. Popis (anotace) v anglickém jazyce
Anotace anglicky
The hypertext atlases of dermatopatology, fetal and neonatal pathology contain a lot of images in very high resolution together with the annotations. The atlases were available on the Internet without any restrictions at the beginning. As the number of images as well as the user base has been grown, unfortunately there were users who tried to mirror the atlases without letting know the author and then publish images and annotations as their own. Therefor we had to deploy an authentication system which allows auditing users' access. In the paper, we describe deployment of an authentication system which uses national identity federations. The atlases thus have become a service provider in a national identity federation, where users can authenticate with the services with their home institution's authentication mechanisms.
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 00:03