HRBÁČEK, Jiří. USE OF ADOBE FLASH FOR THE CONTROL OF SYSTEMS CONNECTED TO THE PC. In Multimedia in Physics Teaching and Learning. Udine: University of Udine, 2009, 3 s. ISBN 2-914771-61-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název USE OF ADOBE FLASH FOR THE CONTROL OF SYSTEMS CONNECTED TO THE PC
Název česky Využití Adobe Flash pro řízení systémů připojených k PC
Autoři HRBÁČEK, Jiří (203 Česká republika, garant).
Vydání Udine, Multimedia in Physics Teaching and Learning, 3 s. 2009.
Nakladatel University of Udine
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Itálie
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14410/09:00037953
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 2-914771-61-4
Klíčová slova česky Flash animace; interaktivní; studijní opory; výukové materiály
Klíčová slova anglicky Flash animation; interactive;teaching materials;study support
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Ing. Jiří Hrbáček, Ph.D., učo 2454. Změněno: 8. 2. 2010 21:26.
Anotace
Electronic measurement systems connected to PC via USB, Bluetooth or COM ports are currently the most frequently controlled by programs developed in Java, Delphi, Visual Basic or C + +. To create quality multimedia graphic interfaces using these programs is quite laborious and demanding. To create it using Flash is easy. It is really easy to use Flash to create high-quality interactive multimedia learning system which cooperates with electronic systems connected to PC. Nevertheless Flash doesnt have to be just a graphic interface, but Flash can also be an intelligent system which can communicate with networks and other systems. The aim of this article is to present some possibilities of using Flash for creation of such systems and to show the basic ways in which communication of Flash animations can be realized by external systems connected to PC. It is a research into the use of these technologies not only for students with specific needs.
Anotace česky
Elektronické měřící systémy připojené k PC přes USB, COM porty či Bluetooth jsou v současné době nejčastěji řízeny programy vytvořenými v programech Java, Delphi, Visual Basic nebo C++. Vytvořit v těchto programech kvalitní multimediální grafické rozhraní je poměrně pracné a náročné.Pomocí Flash je to snadné. Velmi snadno lze pomocí Adobe Flash vytvořit kvalitní multimediální interaktivní výukový systém, který spolupracuje s elektronickými systémy připojenými k PC. Dokonce pomocí Flash lze vytvářet grafické rozhraní pro systémy vyvíjené ve výše uvedených programech. Flash tedy nemusí být pouze grafickým rozhraním, ale i inteligentním systémem komunikujícím se sítí nebo jinými systémy. Tento článek si klade za cíl nastínit některé možnosti využití programu Flash pro tvorbu takových systémů a ukázat základní způsoby jakými lze realizovat samotnou komunikaci animací s externími systémy připojenými k PC. Jde o výzkum možností užití těchto technologií nejen pro studenty se specifickými potřebami.
Návaznosti
MSM0021622443, záměrNázev: Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 11:51