ŽERAVÍK, Jiří, Antonín HLAVÁČEK, Karel LACINA a Petr SKLÁDAL. State of the Art in the Field of Electronic and Bioelectronic Tongues - Towards the Analysis of Wines. Electroanalysis. Weinheim, Germany: Wiley-VCH Verlag GmbH, 2009, roč. 21, č. 23, s. 2509-2520, 11 s. ISSN 1040-0397.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název State of the Art in the Field of Electronic and Bioelectronic Tongues - Towards the Analysis of Wines
Autoři ŽERAVÍK, Jiří (203 Česká republika, garant), Antonín HLAVÁČEK (203 Česká republika), Karel LACINA (203 Česká republika) a Petr SKLÁDAL (203 Česká republika).
Vydání Electroanalysis, Weinheim, Germany, Wiley-VCH Verlag GmbH, 2009, 1040-0397.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele Spojené státy
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Impakt faktor Impact factor: 2.630
Kód RIV RIV/00216224:14310/09:00038462
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
UT WoS 000272738800001
Klíčová slova anglicky Amperometry; Bioelectronic tongue; Biosensor array; Biosensors; Electrochemical sensor; Electronic tongue; Potentiometry; Sensor array; Voltammetry
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: prof. RNDr. Petr Skládal, CSc., učo 2202. Změněno: 9. 4. 2010 14:10.
Anotace
This review compares various types of (bio)electronic tongues. The design and principles of potentiometric and voltammetric electronic tongues are discussed together with applications in food and environmental analysis. Different approaches towards bioelectronic tongue are presented. Several methods for evaluation and interpretation of the measured data are described. Finally, the potential of such devices for analysis of wine is discussed.
Návaznosti
LC06030, projekt VaVNázev: Biomolekulární centrum
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Biomolekulární centrum
2B08035, projekt VaVNázev: Bioelektronický jazyk pro určení kvality vína. (Akronym: NPVII31002)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Bioelektronický jazyk pro určení kvality vína
VytisknoutZobrazeno: 18. 8. 2024 08:23