2009
State of the Art in the Field of Electronic and Bioelectronic Tongues - Towards the Analysis of Wines
ŽERAVÍK, Jiří, Antonín HLAVÁČEK, Karel LACINA a Petr SKLÁDALZákladní údaje
Originální název
State of the Art in the Field of Electronic and Bioelectronic Tongues - Towards the Analysis of Wines
Autoři
ŽERAVÍK, Jiří (203 Česká republika, garant), Antonín HLAVÁČEK (203 Česká republika), Karel LACINA (203 Česká republika) a Petr SKLÁDAL (203 Česká republika)
Vydání
Electroanalysis, Weinheim, Germany, Wiley-VCH Verlag GmbH, 2009, 1040-0397
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele
Spojené státy
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Impakt faktor
Impact factor: 2.630
Kód RIV
RIV/00216224:14310/09:00038462
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
UT WoS
000272738800001
Klíčová slova anglicky
Amperometry; Bioelectronic tongue; Biosensor array; Biosensors; Electrochemical sensor; Electronic tongue; Potentiometry; Sensor array; Voltammetry
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 9. 4. 2010 14:10, prof. RNDr. Petr Skládal, CSc.
Anotace
V originále
This review compares various types of (bio)electronic tongues. The design and principles of potentiometric and voltammetric electronic tongues are discussed together with applications in food and environmental analysis. Different approaches towards bioelectronic tongue are presented. Several methods for evaluation and interpretation of the measured data are described. Finally, the potential of such devices for analysis of wine is discussed.
Návaznosti
LC06030, projekt VaV |
| ||
2B08035, projekt VaV |
|