KADEČKA, Stanislav. Námitky a stížnosti. In Stanislav Kadečka, David Marek. Nový správní řád v praxi krajských úřadů II : sborník ze 2. a 3. zimní konference/workshopu. 1. vyd. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2009, s. 106-116, 271 s. ISBN 978-80-7380-250-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Námitky a stížnosti
Název anglicky Objections and Complaints
Autoři KADEČKA, Stanislav (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Plzeň, Nový správní řád v praxi krajských úřadů II : sborník ze 2. a 3. zimní konference/workshopu. od s. 106-116, 271 s. 2009.
Nakladatel Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14220/09:00051301
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-7380-250-9
Klíčová slova česky správní řád; krajský úřad
Klíčová slova anglicky administrative procedure; regional authority
Změnil Změnil: JUDr. Stanislav Kadečka, Ph.D., učo 8807. Změněno: 26. 1. 2013 01:52.
Anotace
Uvažujeme-li v souvislosti se správním řízením o opravných či dozorčích prostředcích, bývají standardně zmiňovány ony čtyři „klasické“ (odvolání, rozklad, obnova řízení a přezkumné řízení). V části sborníku, jež zcela úmyslně směřuje naši pozornost na další (nikoliv nevýznamné) instrumenty, jimiž lze brojit proti aktivitě či pasivitě správních orgánů, tak nalezl své místo i text, jenž si klade za úlohu poukázat (alespoň jako iniciátor další odborné diskuse) na širokou a nutno konstatovat, že (jak o tom ostatně dobře svědčí i samotný text příspěvku, či již samotná jeho strukturace) vskutku poněkud nesourodou, oblast námitek a stížností, jak jsou zakotveny v (novém) správním řádu, a to i.a. i s ohledem na to, že prozatím stály zcela stranou pozornosti odborné veřejnosti, ačkoliv z pohledu dotčených osob i správních orgánů nepochybně nejde (alespoň v některých jejich verzích) o instrumenty jakkoliv marginální. Nutně omezený rozsah tohoto prvotně konferenčního a posléze sborníkového příspěvku žel neumožnil předložit čtenářům (jinak ovšem potřebnou a dodnes absentující) komplexní analýzu námitek a stížností, jež v něm byly představeny a uspořádány. Nicméně i tak tento příspěvek přináší svým čtenářům souhrnné představení řady prostředků, jimiž lze brojit proti nezákonné aktivitě či pasivitě správních orgánů, a může být dobrým systematickým východiskem pro kritickou analýzu všech jednotlivých institutů, jež v něm byly zmíněny.
Anotace anglicky
Text aims to highlight (at least as an initiator of further technical discussions) the role of a broad and, as should be noted, (as is indeed well evidenced by the text of the paper itself, or the very structuring of it) a somewhat motley indeed, the area of objections and complaints as enshrined in the (new) Administrative Procedure Code.
VytisknoutZobrazeno: 28. 4. 2024 01:28