KYNCL, Libor. Data Boxes in the Czech Republic - Official Delivery Revolution or a Bad Try? In 7th international conference Cyberspace 2009. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Data Boxes in the Czech Republic - Official Delivery Revolution or a Bad Try?
Název česky Datové schránky v České republice - reforma úředního doručování nebo špatný pokus?
Autoři KYNCL, Libor.
Vydání 7th international conference Cyberspace 2009, 2009.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
Klíčová slova česky Elektronické; datové schránky; Česká republika; úřední doručování.
Klíčová slova anglicky Electronic; Data box; Czech Republic; Official Delivery.
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: JUDr. Ing. Libor Kyncl, Ph.D., učo 61055. Změněno: 15. 5. 2010 09:13.
Anotace
The aim of this paper is to analyze currently very often discussed area of data boxes in the Czech Republic's official delivery using electronic means. Data boxes were introduced as the part of complex official delivery reform valid from 1st July 2009 and it is important to remark they were not the only part of the reform. Data boxes are considered incorrectly planned project bringing many problems by some subjects but also the biggest required and benefiting legislative change of this decade by other subjects. I will try summarize and analyze this problem with regard to both opinions and will try to show both strong and weak spots of new legislation as they have been shown in practice so far.
Anotace česky
Cílem tohoto příspěvku je analyzovat v současné době hodně diskutovanou oblast datových schránek v rámci reformy úředního doručování pomocí elektronických prostředků v České republice. Datové schránky byly uvedeny jako část komplexní reformy úředního doručování účinná od 1. července 2009 a je třeba poznamenat, že nebyly jedinou částí této reformy. Datové schránky jsou některými subjekty považovány za nesprávně naplánovaný projekt přinášející mnoho problémů, ale také se jedná o nejvíce potřebnou a přínosnou legislativní změnu tohoto desetiletí z pohledu jiných. Budu se snažit sumarizovat a analyzovat tento problém s přihlédnutím k oběma názorům a budu se snažit uvést silné i slabé stránky nové legislativy, jak byly ověřeny dosud praxí.
VytisknoutZobrazeno: 5. 5. 2024 21:51