HEJČ, Michal, Jiří HŘEBÍČEK, František PILIAR, Zdeněk HORSÁK, Bedřich FRIEDMAN a Tomáš CHUDÁREK. Srovnání efektivnosti systémů nakládání s odpady. In 4. ročník symposia Výsledky výzkumu a vývoje pro odpadové hospodářství ODPADOVÉ FÓRUM 2009. Praha: PCHE PetroCHemEng, 2009, s. 3189-3192. ISBN 978-80-02-02108-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Srovnání efektivnosti systémů nakládání s odpady
Název česky Srovnání efektivnosti systémů nakládání s odpady
Název anglicky Comparison of efficiency of waste management systems
Autoři HEJČ, Michal (203 Česká republika), Jiří HŘEBÍČEK (203 Česká republika, garant, domácí), František PILIAR (203 Česká republika, domácí), Zdeněk HORSÁK (203 Česká republika), Bedřich FRIEDMAN (203 Česká republika) a Tomáš CHUDÁREK (203 Česká republika).
Vydání Praha, 4. ročník symposia Výsledky výzkumu a vývoje pro odpadové hospodářství ODPADOVÉ FÓRUM 2009, od s. 3189-3192, 4 s. 2009.
Nakladatel PCHE PetroCHemEng
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10511 Environmental sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14710/09:00040998
Organizační jednotka Institut biostatistiky a analýz
ISBN 978-80-02-02108-7
Klíčová slova česky efektivnost odpadového hospodářství; integrované systémy nakládání s odpady
Klíčová slova anglicky efficiency of waste management; integrated waste management systems
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: prof. RNDr. Jiří Hřebíček, CSc., učo 993. Změněno: 15. 9. 2013 10:59.
Anotace
Příspěvek ve své první části shrnuje současný stav vědecko-výzkumného úkolu SPII2f1/30/07: Výzkum integrovaného systému nakládání s odpady a nových podpůrných nástrojů pro jeho zavedení v podmínkách České republiky Resortního výzkumu Ministerstva životního prostředí ČR (se zaměřením na předcházení vzniku odpadů, nakládání s autovraky, elektroodpady, bioodpady, obaly a odpady ze služeb a malých živností). Dále příspěvek srovnává vybrané systémy nakládání s odpady (resp. jejich varianty s různými prvky). Srovnání je provedeno podle dvou nejdůležitějších kritérií: environmentálního a ekonomického. Srovnání je provedeno z různých pohledů (hledisek cílových skupin) a také z pohledu celkového. Závěr doporučuje nejpříznivější varianty k realizaci na pilotním území.
Anotace anglicky
Contribution in its first part summarizes the current state of scientific research project SPII2f1/30/07: Research integrated waste management system and new support tools for its implementation in the Czech Republic of the research, Ministry of the Environment (with a focus on prevention, disposal of car wrecks, electronic equipment, bio, packaging and management of services and small trades). Further contribution compares selected waste management systems (or their variants with different elements). The comparison is done according to two main criteria: environmental and economic. Comparison is made from different viewpoints (perspectives of target groups) and also from the perspective of the total. Conclusion recommends favorable option for implementation in the pilot area.
Návaznosti
SP/4I2/26/07, projekt VaVNázev: Návrh nových indikátorů pro průběžné monitorování účinnosti systémů environmentálního managementu podle odvětví (OKEČ) a systému jejich environmentálního reportingu s hodnocením vazeb mezi životním prostředím, ekonomikou a společností.
Investor: Ministerstvo životního prostředí ČR, Návrh nových indikátorů pro průběžné monitorování činností v systému enviromentálního managementu podle odvětví (OKEČ) a systému jejich enviromentálního reportingu s hodnocením vazeb mezi životním prostředím, ekonomikou a společností
VytisknoutZobrazeno: 30. 7. 2024 05:20