HŘEBÍČEK, Jiří, Jiří KALINA, František PILIAR a Jana KOTOVICOVÁ. Nakládání s bioodpady v obcích. In 5. ročník symposia Výsledky výzkumu a vývoje pro odpadové hospodářství ODPADOVÉ FÓRUM 2010. Praha: CEMC, 2010, s. 10-14. ISBN 978-80-85990-12-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Nakládání s bioodpady v obcích
Název česky Nakládání s bioodpady v obcích
Název anglicky Treatment with biowaste in municipalities
Autoři HŘEBÍČEK, Jiří, Jiří KALINA, František PILIAR a Jana KOTOVICOVÁ.
Vydání Praha, 5. ročník symposia Výsledky výzkumu a vývoje pro odpadové hospodářství ODPADOVÉ FÓRUM 2010, od s. 10-14, 5 s. 2010.
Nakladatel CEMC
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10511 Environmental sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-85990-12-6
Klíčová slova česky biodegradabilní odpad; odpadové hospodářství
Klíčová slova anglicky biodegradable waste; waste management
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: prof. RNDr. Jiří Hřebíček, CSc., učo 993. Změněno: 21. 4. 2011 22:50.
Anotace
Příspěvek je zaměřen na představení publikace Projektování nakládání s bio-odpady v obcích, která byla zpracována v rámci výzkumného projektu VaV SP/2f1/57/08: Zlepšení využívání směsných komunálních odpadů s cílem snižování množství biologicky rozložitelných komunálních odpadů ukládaných na skládky a vytvoření kapacit pro zpracování biologicky rozložitelných odpadů, včetně odpadů z kuchyní. Tato publikace by měla motivovat starosty a zastupitele obcí k zavedení odděleného sběru biologicky rozložitelného komunálního odpadu a jeho využívání jak v komunitních nebo komunálních kompostárnách, tak v bioplynových stanicích.
Anotace anglicky
The paper is focused on performance management publications Designing bio-waste management in the municipalities, which was developed under research project SP/2f1/57/08: Improving the use of mixed municipal waste with a view to reducing the amount of biodegradable municipal waste going to landfill and a capacity for processing of biodegradable waste, including waste from kitchens. This book should encourage mayors and councils of the municipalities to introduce separate collection of biodegradable municipal waste and its use both in the community or municipal composting, and in biogas plants.
Návaznosti
SPII2F1/30/07, projekt VaVNázev: Výzkum integrovaného systému nakládání s odpady a nových podpůrných nástrojů pro jeho zavedení v podmínkách České republiky
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 17:22