2010
MALDI-MS profiling of lactic acid bacteria
ŠEDO, Ondrej, Andrea TESHIM, Marta DUŠKOVÁ, Magdaléna KAČALOVÁ, Renata KARPÍŠKOVÁ et. al.Základní údaje
Originální název
MALDI-MS profiling of lactic acid bacteria
Název česky
MALDI-MS profilování bakterií mléčného kvašení
Autoři
ŠEDO, Ondrej, Andrea TESHIM, Marta DUŠKOVÁ, Magdaléna KAČALOVÁ, Renata KARPÍŠKOVÁ, Ivo SEDLÁČEK a Zbyněk ZDRÁHAL
Vydání
Proceedings of the International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics, 2010
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Konferenční abstrakt
Obor
10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele
Slovensko
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
ISBN
978-80-970168-4-5
Klíčová slova česky
MALDI-TOF MS profilování; bakterie mléčného kvašení; identifikace
Klíčová slova anglicky
MALDI-TOF MS profiling; lactic acid bacteria; identification
Příznaky
Mezinárodní význam
Změněno: 10. 12. 2010 10:19, Mgr. Ondrej Šedo, Ph.D.
V originále
Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Time-of-Flight Mass Spectrometry (MALDI-TOF MS) is a well established method for peptide and protein molecular weight determination routinely applied mostly in proteomic research. Due to its recently described capability to provide reproducible fingerprint spectra of whole bacterial cells or extracts, the method is now increasing its share also in the field of bacteria identification and taxonomy. The unique advantages of the method concern above all its rapidity and discriminatory power. The aim of this work was to examine the robustness and discriminatory power of MALDI-TOF MS profiling on a large set of lactic acid bacteria isolated from diverse sources.
Česky
MALDI-TOF MS je zavedenou metodou pro stanovení molekulové hmotnosti proteinů a peptidů v proteomickém výzkumu. V poslední době začíná na základě své schopnosti poskytovat reprodukovatelné fingerprinty být aplikována i v mikrobiologii pro identifikcai a klasifikaci mikroorganismů. Cílem studie bylo zhodnocení použitelnosti metody v oblasti identifikace bakterií mléčného kvašení.
Návaznosti
LC06034, projekt VaV |
| ||
MSM0021622415, záměr |
| ||
MSM0021622416, záměr |
| ||
MSM6215712402, záměr |
| ||
2B08068, projekt VaV |
|