2010
Lactic Acid Bacteria Classification by MALDI MS
ŠEDO, Ondrej, Andrea TESHIM, Marta DUŠKOVÁ, Magdaléna KAČALOVÁ, Renata KARPÍŠKOVÁ et. al.Základní údaje
Originální název
Lactic Acid Bacteria Classification by MALDI MS
Název česky
Klasifikace bakterií mléčného kvašení pomocí MALDI MS
Autoři
ŠEDO, Ondrej, Andrea TESHIM, Marta DUŠKOVÁ, Magdaléna KAČALOVÁ, Renata KARPÍŠKOVÁ, Ivo SEDLÁČEK a Zbyněk ZDRÁHAL
Vydání
28th International Meeting on Mass Spectrometry, 2010
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Konferenční abstrakt
Obor
10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele
Rumunsko
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
ISBN
978-963-7067-20-4
Klíčová slova česky
bakterie mléčného kvašení; MALDI MS
Klíčová slova anglicky
Lactic acid bacteria; MALDI MS
Příznaky
Mezinárodní význam
Změněno: 10. 12. 2010 10:18, Mgr. Ondrej Šedo, Ph.D.
V originále
MALDI MS profiling of whole bacterial cells or their extracts is nowadays increasing its share in the field of bacteria identification and taxonomy due to its rapidity and discriminatory power. The aim of this work was to examine the robustness and practicability of MALDI MS profiling on a model system of lactic acid bacteria representatives and, furthermore, on a large set of lactic acid bacteria isolated from diverse sources.
Česky
MALDI MS profilování se stále více uplatňuje na poli identifikace bakterií díky své rychlosti i rozlišovací schopnosti. Cílem této práce bylo zhodnotit robustnost a použitelnost teto metody na modelové sadě bakterií mléčného kvašení a na sadě vzorků izolovaných z různých zdrojů.
Návaznosti
LC06034, projekt VaV |
| ||
MSM0021622415, záměr |
|