KUDOVÁ, Dagmar. Management sportovní akce. In Firma a konkurenční prostředí. I. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2010, s. 223-229. ISBN 978-80-7375-385-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Management sportovní akce
Název česky Management sportovní akce
Název anglicky SPORTS EVENT MANAGEMENT
Autoři KUDOVÁ, Dagmar (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání I. Brno, Firma a konkurenční prostředí, od s. 223-229, 7 s. 2010.
Nakladatel Mendelova univerzita v Brně
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/10:00044446
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 978-80-7375-385-6
Klíčová slova česky Projektový management- management sportu- sportovní akce- rizika projektu- rozpočet
Klíčová slova anglicky Project management- sports management- sports event- project risks- budget.
Štítky rivok
Změnil Změnila: Mgr. Eva Špillingová, učo 110713. Změněno: 27. 4. 2011 16:35.
Anotace
Článek se zabývá managementem sportovní akce z pohledu projektového managementu a jsou v něm navržena doporučení pro zlepšení managementu sportovní akce v synchronizovaném bruslení. V článku jsou identifikovány možná rizika projektu a to skokové zdražení pronájmu ledové plochy, odstoupení sponzora, malá účast zúčastněných týmů, nečekané zrušení termínu konání akce managementem sportovní haly, neobdržení dotace od Magistrátu města Brna. Navržená doporučení pro zlepšení činnosti managementu sportovní akce byla rozdělena do dvou skupin a to doporučení pro zlepšení činnosti klubu a pro organizační výbor sportovní akce. Z návrhů je možno jmenovat např. změnu ve sponzorování klubu (sponzorské balíčky), zviditelnění klubu, zintenzivnění propagace klubu, vytvoření webových stránek uvedené sportovní akce a zaměřit se na podpoření účasti zahraničních týmů. Tato navržená doporučení je možno využít i při tvorbě projektu sportovní akce v jiných odvětvích sportu.
Anotace anglicky
The paper deals with sports event management from the point of view of project management and it includes recommendations for improvement of sports event management in synchronized skating. Possible project risks such as a sharp rise in rent of ice-rinks, sponsor resignation, weak attendance of participating teams, unexpected date cancellation by a sports hall management or non receipt of financial support of Brno City Municipality are mentioned as well. The proposed recommendations for improvement of sports event management activities have been divided into two groups, i.e. recommendations for improvement of club activities and for an organizing committee of a sports event. Among other recommendations, we may highlight a change in club sponsoring (sponsorship packages), club promotion, intensive club propagation, creating web sites of a particular sports event as well as support of foreign teams attendance. These recommendations may be also used in formation of sports event projects in other sports disciplines.
VytisknoutZobrazeno: 6. 10. 2024 14:37