TALPOVÁ, Sylva. Adecco - empirická studie. In Nadnárodní společnosti v České republice I. první. Brno: Masarykova univerzita, 2010, s. 27-54. Nadnárodní společnosti v České republice. ISBN 978-80-210-5327-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Adecco - empirická studie
Název anglicky Adecco - empirical study
Autoři TALPOVÁ, Sylva.
Vydání první. Brno, Nadnárodní společnosti v České republice I, od s. 27-54, 28 s. Nadnárodní společnosti v České republice, 2010.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-210-5327-4
Klíčová slova česky nadnárodní podnik případová studie vztah centrála - pobočka
Klíčová slova anglicky multinational company case study headquarter - subsidiary relationship
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Bc. Sylva Žáková Talpová, Ph.D., učo 99992. Změněno: 30. 10. 2020 08:19.
Anotace
Vstup velkých nadnárodních společností do stávajících českých podniků i vznik nových podniků ve vlastnictví těchto společností měl pro rozvoj české ekonomiky zásadní význam a lze předpokládat, že tato situace bude pokračovat i do budoucnosti. Předložená publikace shrnuje první výsledky výzkumu v dané oblasti, realizované v průběhu roku 2010. V první kapitole je, v návaznosti na rešerši reprezentativních odborných pramenů, provedeno upřesnění cíle výzkumu a vymezení hlavních tématických okruhů. Dále jsou stručně charakterizovány obecné vývojové trendy v předmětné oblasti. V dalších pěti kapitolách jsou uvedeny empirické studie pěti společností, sídlících v České republice, které jsou součástí velkých nadnárodních společností.
Anotace anglicky
Becoming stakeholders in existing Czech companies and founding new companies owned by these big multinationals has had a fundamental impact on the development of the Czech economy; moreover, this situation is assumed to continue in the future. The presented book comprises fi rst results of a research into this fi eld, carried out in the course of 2010. The first chapter specifies the research objectives as well as determines the main topics in relation to the search of representative scientific sources, namely signifi cant foreign journals and important Czech publications. Furthermore, it includes a brief characteristic of general development trends within the given field. The subsequent fi ve chapters include empirical studies of fi ve companies based in the Czech Republic that are part of big multinationals.
Návaznosti
1M0524, projekt VaVNázev: Centrum výzkumu konkurenční schopnosti české ekonomiky
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Centrum výzkumu konkurenční schopnosti české ekonomiky
VytisknoutZobrazeno: 14. 5. 2024 12:44