REGULI, Zdenko a Michal VÍT. New Perspectives for Police Forces Co-operation: 7th Framework Project the Comparative Police Study in the European Union (COMPOSITE). In Zvládání extrémních situací. Praha: CASRI, 2010, 5 s. ISBN 978-80-254-8493-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název New Perspectives for Police Forces Co-operation: 7th Framework Project the Comparative Police Study in the European Union (COMPOSITE)
Název česky Nové perspektivy policejní spolupráce: Projekt 7. rámce, Porovnávací studie policie v Evropské unii (COMPOSITE)
Autoři REGULI, Zdenko (703 Slovensko, garant, domácí) a Michal VÍT (203 Česká republika, domácí).
Vydání Praha, Zvládání extrémních situací, 5 s. 2010.
Nakladatel CASRI
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/10:00045505
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 978-80-254-8493-7
Klíčová slova česky policie v EU; porovnávací studie; manažment změn
Klíčová slova anglicky Police in EU; Comparative studies; Change Management
Štítky rivok
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Eva Špillingová, učo 110713. Změněno: 28. 4. 2011 13:10.
Anotace
Police forces in the EU face serious challenges. Integration in the EU have increased the necessity of cross force collaboration. Technology has created new capabilities for criminality but also possibilities for the police. Changes in the public opinion and in political expectations have created more challenges. Responses to these challenges and exploitation of opportunities require major cultural changes and structural reorganization in police forces, but these are far from trivial and how they need to be implemented differs from one country to another. So far, change management in police organizations has not been addressed in a comparative interdisciplinary study with a European scope. Based on a study of police forces in 10 countries across Europe COMPOSITE will improve the planning and execution of change initiatives in the police, show how such initiatives can be better aligned with the cultural and societal context per country and explain how the negative process effects can be mitigated.
Anotace česky
Policejní složky čelí v EU vážným výzvám. Integrace v EU zvýšila nutnost spolupráce napříč jednotlivými policejními silami. Technologie vytvořily nové možnosti pro páchání kriminality, ale také nové možnosti pro její odhalování. Změny ve veřejném mínění a politická očekávání přinesly větší výzvy. Odpovědi na tyto výzvy a využití příležitostí, vyžadují velké kulturní změny a někdy také strukturální reorganizaci v policejních sil. Změny jsou vážné a je nutné je v každé zemi implementovat jinak. Řízení změn v policejních organizacích dosud nebylo řešeno v interdisciplinární srovnávací studii v celoevropském měřítku. Na základě studie o policejních silách v 10 Evropských zemích zlepší projekt COMPOSITE plánování a provádění iniciativ ke změnám v oblasti policie, dále ukáže, jak mohou být tyto iniciativy být lépe sladěny v kulturním a společenském kontextu v jednotlivých zemích a vysvětlit, jak mohou zmírnit negativní účinky procesu. Dalším cílem je podpořit policejní organizace v jednotlivých zemích a také jejich způsobilosti v Evropském kontextu.
VytisknoutZobrazeno: 3. 5. 2024 12:34