HRBÁČEK, Jiří. AKTUALIZACE OBSAHU VÝUKY INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ. In Moderní technologie ve výuce - 2. ročník Sborník abstraktů a elektronických verzí příspěvků. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název AKTUALIZACE OBSAHU VÝUKY INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ
Název česky AKTUALIZACE OBSAHU VÝUKY INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ
Název anglicky REVIEW OF THE TEACHING OF INFORMATION TECHNOLOGY
Autoři HRBÁČEK, Jiří.
Vydání Moderní technologie ve výuce - 2. ročník Sborník abstraktů a elektronických verzí příspěvků, 2010.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova anglicky Hyperlink;Flash;Captivate;e learning; education support; distance; learning
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Ing. Jiří Hrbáček, Ph.D., učo 2454. Změněno: 15. 12. 2010 19:57.
Anotace
Znalost informační technologií je úzce spojována s počítačovou gramotností. Výuka, jak probíhala doposud, byla založena na předpokladu, že studenti, kteří přicházejí na fakultu nejsou dostatečně v této oblasti gramotní a potřebují své znalosti doplnit a dostat se tak na potřebnou základní úroveň. Konečně nastává čas výuku posunout do pozice tam, kam patří. K didaktickému využití informačních technologií. To je nejdůležitější z ICT pro současného pedagoga. Článek ukazuje cesty, kterými se ubírá naše fakulta aby budoucím pedagogy vybavil potřebnými znalostmi a dovednostmi. Efektivita nového obsahu bude zkoumána v připravovaném výzkumu.
Anotace anglicky
Knowledge of information technology is closely associated with computer literacy. Teaching, as it was done so far was based on the assumption that students who come to the faculty are not sufficiently literate in this area and need to supplement their knowledge and get to the required basic level. Finally, it is time to move into teaching positions where they belong. The didactic use of information technology. This is most relevant to the current ICT teacher. The article shows ways in which our faculty is going to equip future teachers with the necessary knowledge and skills. The effectiveness of the new content will be explored in forthcoming research.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 01:14