ŠENKYŘÍKOVÁ, Marta a Magda SLOUKOVÁ. Edukace pacientů s hypertenzí v ordinaci praktického lékaře. In Zborník XI. Vedeckej konferencie pedagogických pracovnikov s mezinarodnou účasťou Výchova a vzdelávanie v ošetrovateľstve zamerené na rozširujúcu rolu sestry sestra-edukatorka, Varia. Skalica: Slovenska lekárská společnost, Sekcia pedagogických pracovníkov v ošetrovatelstve, 2010, s. 248-252. ISBN 978-80-89271-81-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Edukace pacientů s hypertenzí v ordinaci praktického lékaře
Název česky Edukace pacientů s hypertenzí v ordinaci praktického lékaře
Název anglicky Education clients of hypertension in surgery medical practitioner
Autoři ŠENKYŘÍKOVÁ, Marta a Magda SLOUKOVÁ.
Vydání Skalica, Zborník XI. Vedeckej konferencie pedagogických pracovnikov s mezinarodnou účasťou Výchova a vzdelávanie v ošetrovateľstve zamerené na rozširujúcu rolu sestry sestra-edukatorka, Varia, od s. 248-252, 5 s. 2010.
Nakladatel Slovenska lekárská společnost, Sekcia pedagogických pracovníkov v ošetrovatelstve
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 30000 3. Medical and Health Sciences
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-89271-81-8
Klíčová slova česky hypertenze edukace klient ordinace praktický lékař
Klíčová slova anglicky hypertension education client surgery medical practitioner
Změnil Změnila: Mgr. Marta Šenkyříková, Ph.D., učo 60107. Změněno: 19. 1. 2011 17:17.
Anotace
Článek si klade za cíl seznámit čtenáře s edukací klientů s diagnózou hypertenze v ordinaci praktického lékaře. Uvádí data z dotazníkového šetření provedeného u náhodně vybraného vzorku respondentů s hypertenzí. Vhodně nastavená terapie hypertenze snižuje riziko možných komplikací. I přes kvalitní a vhodně nastavenou farmakoterapii má významné a nezastupitelné místo edukace, která při využití v primární, sekundární a terciární prevenci může pozitivně ovlivnit zdravotní stav klienta.
Anotace anglicky
An aim of this article is to acquaint with education of clients with hypertension in surgery of medical practitioner. Data which presents come from questionnaires study by accidental respondents suffered from hypertensoin. Well adjust therapy of hypertension lowers a risk of complications. In spite of quality and well adjust therapy plays education in process of therapy hypertension significant role because by use of primary, secondary and tertiary prevention which can positively affect clients life condition.
VytisknoutZobrazeno: 10. 5. 2024 04:17