VACKOVÁ, Barbora, Lucie GALČANOVÁ a Ondřej HOFÍREK. Za čistší město“: Problémové lokality a jejich obyvatelé z pohledu místní politiky a správy. In Konference Nové sociálně prostorové nerovnosti, lokální rozvoj a kvalita života. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Za čistší město“: Problémové lokality a jejich obyvatelé z pohledu místní politiky a správy.
Název anglicky „Towards the purer city“: The problem localities and its inhabitants in the perspective of local authorities.
Autoři VACKOVÁ, Barbora, Lucie GALČANOVÁ a Ondřej HOFÍREK.
Vydání Konference Nové sociálně prostorové nerovnosti, lokální rozvoj a kvalita života. 2011.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50000 5. Social Sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova česky sociální vyloučení; prostor; urbanismus; purifikace; etnizace;místní správa a samospráva; kvalitativní výzkum; Česká republika
Klíčová slova anglicky social exclusion, space, urbanism, purification, ethnicisation, local government and administration, qualitative research, Czech Republic
Změnil Změnila: Mgr. Lucie Galčanová Batista, Ph.D., učo 41048. Změněno: 6. 5. 2011 12:28.
Anotace
Příspěvek je založen na empirickém šetření ve dvanácti městech Česka. Zajímalo nás, jak jsou v promluvách politiků/političek a úředníků/úřednic charakterizovány tzv. problémové lokality v jejich městech, jakým způsobem je jejich problematičnost popisována a jak je legitimizová-no nakládání s nimi a jejich obyvateli.
Anotace anglicky
Drawing on results of a qualitative study conducted in twelve Czech cities, we discuss how the so called “problematic localities” are represented within the narratives of local politicians and administrative workers. We analyse the ways in which are these localities categorized, and how these categorizations are used to legitimise the specific treatments of these places and their inhabitants.
Návaznosti
MSM0021622408, záměrNázev: Reprodukce a integrace společnosti (Akronym: IVRIS)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Reprodukce a integrace společnosti
VytisknoutZobrazeno: 5. 5. 2024 15:14