POUL, Ivan a Rostislav MELICHAR. Rock mechanics as a significant supplement for cross-section balancing (an example from the Pavlov Hills, Outer Western Carpathians, Czech Republic). Trabajos de Geología. Oviedo: Universidad de Oviedo, 2010, roč. 30 (2010), -, s. 140-144. ISSN 0474-9588.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rock mechanics as a significant supplement for cross-section balancing (an example from the Pavlov Hills, Outer Western Carpathians, Czech Republic)
Název česky Mechanika hornin jako významný doplněk pro balancování řezů (na příkladu Pavlovských vrchů, Vnější Západní Karpaty, Česká republika)
Autoři POUL, Ivan (203 Česká republika, domácí) a Rostislav MELICHAR (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Trabajos de Geología, Oviedo, Universidad de Oviedo, 2010, 0474-9588.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 10500 1.5. Earth and related environmental sciences
Stát vydavatele Španělsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Plný text
Kód RIV RIV/00216224:14310/10:00052026
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky geomechanika balancování řezů vápence jura Západní Karpaty
Klíčová slova anglicky rock mechanics cross-section balancing limestones Jurassic Western Carpathians
Štítky AKR, rivok
Změnil Změnila: Ing. Andrea Mikešková, učo 137293. Změněno: 6. 4. 2012 22:16.
Anotace
Methods of rock mechanics and mechanical testing are a suitable supplement to tectonic analysis and structural reconstruction in areas where structures are not clearly visible. Rock mechanics enhances tectonic research of young non-deep eroded orogenic belts, where past lithostatic stress acquired quite similar values to present-day ones. This paper focusses on cross-section balancing in frontal parts of nappes of the Outer Western Carpathians.
Anotace česky
Metody mechaniky hornin a mechanického testování jsou vhodným doplňkem k tektonické analýze v oblastech, kde struktury nejsou jasně viditelné. Mechanickévlastnosti hornin rozšiřují možnosti tektonického výzkumu mladýchjen mělce erodovaných pásemných pohoří, kde litostatický tlak nabýval v minulosti hodnot, které jsou blízké těm současným. Tato práce se zaměřuje na průřez balancování řezů v čelní části příkrovů Vnějších Západních Karpat.
Návaznosti
MSM0021622412, záměrNázev: Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální, regionální a lokální úrovni (INCHEMBIOL) (Akronym: INCHEMBIOL)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální , regionální a lokální úrovni
VytisknoutZobrazeno: 4. 5. 2024 22:14