PROCHÁZKOVÁ, Lenka. Komparace výsledků výzkumných šetření o problematice poruch příjmu potravy. In XI. Dni hygieny detí a mládeže Dunajská Streda. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Komparace výsledků výzkumných šetření o problematice poruch příjmu potravy
Název anglicky Comparing the results of research on the issue of eating disorders
Autoři PROCHÁZKOVÁ, Lenka.
Vydání XI. Dni hygieny detí a mládeže Dunajská Streda, 2011.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova anglicky Health education; eating disorders; anorexia nervosa; bulimia nervosa; prevention; teachers; school; information
Změnil Změnila: PhDr. Mgr. Lenka Adámková, Ph.D., učo 92125. Změněno: 10. 4. 2012 13:06.
Anotace
Pomocí anonymních dotazníkových šetření v průběhu několika let byla získaná data, jež jsou prezentována v příspěvku. Z výsledků těchto studií, jež zjišťovaly vědomosti, ale také znalosti a postoje žáků o problematice poruch příjmu potravy, vyplynula potřeba zvýšit informovanost žáků o těchto psychosomatických onemocněních. Ve škole je problematika poruch příjmu potravy do výuky řazena pouze okrajově, čemuž odpovídá i relativně nízká informovanost dětí. Zájem učitelů o rozšíření výuky formou přednášek či diskusí na školách kolísá podle jejich odborného zaměření.
Anotace anglicky
Using anonymous surveys over several years, collected data, which are presented in the paper. The results of these studies to identify the knowledge, but also the skills and attitudes of pupils on the issue of eating disorders, identified a need to raise pupils awareness of the psychosomatic illnesses. The school is the issue of eating disorders in teaching ranked only marginally, which corresponds to a relatively low awareness of children. The interest of teachers to extend learning through lectures and discussions in schools varies according to their specialization.
Návaznosti
MSM0021622421, záměrNázev: Škola a zdraví pro 21. století
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Škola a zdraví pro 21. století
VytisknoutZobrazeno: 7. 5. 2024 05:42