SYSLOVÁ, Zora, Lenka BĚHOUNKOVÁ a Egle HAVRDOVÁ. Význam včasné intervence v raném vývoji dítěte. 1. vyd. Praha: Centrum pro veřejnou politiku, 2011, 147 s. ISBN 978-80-260-0641-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Význam včasné intervence v raném vývoji dítěte
Název anglicky The Importance of Punctual Intervention in the Early Development of the Child
Autoři SYSLOVÁ, Zora, Lenka BĚHOUNKOVÁ a Egle HAVRDOVÁ.
Vydání 1. vyd. Praha, 147 s. 2011.
Nakladatel Centrum pro veřejnou politiku
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-260-0641-1
Klíčová slova česky včasná péče; mateřská škola; spolupráce s rodinou.
Klíčová slova anglicky early intervention; kindergarten; cooperation with the family.
Změnil Změnila: doc. PhDr. Zora Syslová, Ph.D., učo 243595. Změněno: 21. 3. 2012 13:53.
Anotace
Publikace se pokouší popsat hlavní zásady včasné péče a důležité aspekty, které by mohly přispět k její vyšší účinnosti. První část publikace se zabývá problematikou realizace včasné péče v České republice. Dále se věnuje významu včasné intervence v raném vývoji dítěte, na kterou kladou důraz četné výzkumy v zahraničí. Prezentuje příklady úspěšných programů, které popisují inkluzivní aktivity pro předškolní děti, stejně jako rady, jak podpořit socioemoční vývoj v raném věku v souladu s dlouhodobými zkušenostmi amerického programu. Zabývá se také kompetencemi učitele mateřské školy nutnými pro úspěšnou včasnou intervenci.
Anotace anglicky
The publication tries to describe the main principles of timely nurture and important aspects, which could contribute to its higher effectiveness. The first part deals with the problem of realization of the timely nurture in the Czech Republic. Further it deals with the relevance of the timely intervention in the early development of child, which is stressed by the numerous researches in foreign countries. It presents examples of the successful programs which describe inclusion activities for the pre-primary children and the suggestions how to support the socio-emotional development in early age in concord with long-term experiences of the American program. It deals also with the competences of the kindergarten's teacher which are necessary for successful intervention.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 04:32