KALOUDA, František. Co chybí pojistnému plnění? In Zuzana LITTVOVÁ – Peter MARKO – Zuzana BROKEŠOVÁ. VÝVOJOVÉ TRENDY V POISŤOVNÍCTVE 2011. Bratislava: Ekonomická univerzita v Bratislave, Národohospodárska fakulta, Katedra poisťovníctva, 2011, s. 121-131, 10 s. ISBN 978-80-225-3205-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Co chybí pojistnému plnění?
Název česky Co chybí pojistnému plnění?
Název anglicky Claim Payment - Which Attribute is Missing?
Autoři KALOUDA, František (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Bratislava, VÝVOJOVÉ TRENDY V POISŤOVNÍCTVE 2011, od s. 121-131, 10 s. 2011.
Nakladatel Ekonomická univerzita v Bratislave, Národohospodárska fakulta, Katedra poisťovníctva
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Kód RIV RIV/00216224:14560/11:00054028
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-225-3205-1
Klíčová slova česky Pojistné plnění; zdroj financování; parametry finančního zdroje
Klíčová slova anglicky Claim payment; source of financing; parameters of source of financing
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Ing. František Kalouda, CSc., MBA, učo 2461. Změněno: 11. 10. 2013 09:13.
Anotace
Příspěvek je věnován problematice pojistného plnění jako zdroje financování podnikatelských aktivit (finančního zdroje podniku). Analyzuje faktory, které jsou s fenoménem finančního zdroje spojeny a ověřuje, do jaké míry je pojistné plnění s těmito faktory spojeno, do jaké míry jim vyhovuje. Postavení pojistného plnění jako unikátního zdroje financování rozvoje podniku v mezní situaci (živelná pohroma a další pojistitelná rizika) v tomto příspěvku diskutována nejsou. Cílem příspěvku je zhodnotit co nejobjektivněji postavení pojistného plnění jako zdroje financování podnikových potřeb a to specielně ve srovnání s jinými zdroji financování, dnes považovanými za standardní. Jeho pracovním výsledkem je i minimálně zpochybnění nezdůvodněných názorů, které a priori odmítají považovat pojistné plnění jako finanční zdroj podniku.
Anotace anglicky
The contribution is devoted to issues of claim payment in the role of source of financing of the bussines activities (financial ressource of the firm). It is analysing factors, which are with financial ressource phenomenon associated and verifying the rate in which is claim payment able to meet this factors. Position of the claim payment, as unique financial source of development of the firm in critical situation (natural disaster et cetera) have not a discussion in here. Thr aim of the paper is to evaluate with maximum of impartiality status of the claim payment as source of financing especially in comparison with others let say standard sources. Working outcome is questioning of the oppinions without reasons, which are not able to admit, that claim payment is real financial source of the firm.
VytisknoutZobrazeno: 7. 5. 2024 01:37