KALOUDA, František. DUMPING – ROLE LEGISLATIVY. In doc. Ing. Jaroslav Dočkal, CSc. Ekonomika a právo – synergie nebo antagonismus? Brno: VŠKE, a.s., Šujanovo nám. 1, Brno, 2011, s. 14-29. ISBN 978-80-86710-48-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název DUMPING – ROLE LEGISLATIVY
Název česky DUMPING – ROLE LEGISLATIVY
Název anglicky DUMPING - THE ROLE OF THE LEGISLATING PROCES
Autoři KALOUDA, František (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Brno, Ekonomika a právo – synergie nebo antagonismus? od s. 14-29, 16 s. 2011.
Nakladatel VŠKE, a.s., Šujanovo nám. 1, Brno
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Kód RIV RIV/00216224:14560/11:00059132
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-86710-48-8
Klíčová slova česky dumping; antidumping; ekonomická teorie; podnikatelské praxe
Klíčová slova anglicky dumping; antidumping; economic theory; business practice
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Ing. František Kalouda, CSc., MBA, učo 2461. Změněno: 27. 3. 2013 12:56.
Anotace
Téma příspěvku „Dumping – role legislativy“ je zvoleno především s ohledem na tématické zaměření konference („Ekonomika a právo – synergie nebo antagonismus?“) a v souladu s tím je věnován právní podmíněnosti chápání pojmu dumping v ekonomické teorii a jeho důsledkům pro podnikatelskou praxi. Význam tématu příspěvku je určen mimo jiné i kritickou závažností chápání dumpingu pro právní řešení konkurenčních střetů, specielně v mezinárodním obchodě. Východiskem příspěvku je definice pojmu dumping v čase. S uvážením omezení rozsahu příspěvku je největší pozornost věnována aktuálnímu stavu věci, přičemž historické souvislosti jsou presentovány jen v těch případech, kdy je to nezbytné. Cílem příspěvku je vysledovat rozhodující racionální kauzální souvislosti definice pojmu dumping v souvislostmi s právními determinanty této definice a zformulovat závěry zaměřené na objektivizaci chápání této ekonomickém kategorie.
Anotace anglicky
Paper "Dumping - the Role of Legislation" is essentially devoted to discussion of the manner and extent of legal cross - understanding of the concept of dumping in economic theory and implications for the understanding of business practices. The starting point of the paper is an overview of the concept of dumping development the in time, always considering the broadest possible factors and contexts that determined the definition in given time horizon and with the special regard to factors and context of a legal nature. The global objective of the paper is to trace a rational causal relation (if any) definition of dumping in time and legal determinants of this definition.
VytisknoutZobrazeno: 30. 4. 2024 12:02