2012
Stravovací návyky dětí a školní prostředí : implementace preventivních programů Světové zdravotnické organizace v České republice
FIALOVÁ, JanaZákladní údaje
Originální název
Stravovací návyky dětí a školní prostředí : implementace preventivních programů Světové zdravotnické organizace v České republice
Název anglicky
Children`s eating habits and school environment : The Implementation of the World Health Organization`s preventive programmes in the Czech Republic
Autoři
FIALOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
Vyd. 1. Brno, 136 s. 2012
Nakladatel
Barrister & Principal
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Odborná kniha
Obor
30000 3. Medical and Health Sciences
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Kód RIV
RIV/00216224:14110/12:00059671
Organizační jednotka
Lékařská fakulta
ISBN
978-80-87474-55-6
Klíčová slova česky
školní prostředí v ČR; školní preventivní programy; NFSI; Škola podporující zdraví; nutriční vzdělávání
Klíčová slova anglicky
Czech school environment; school prevention programs; Nutrition-Friendly Schools Initiative; Health Promoting School; nutrition education
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 8. 4. 2013 18:41, Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková
V originále
Práce se snaží popsat a na základě výzkumu zhodnotit fungování preventivních programů na podporu zdraví v České republice (především program Health Promoting School – HPS) a pomocí experimentální implementace nového preventivního programu Světové zdravotnické organizace Nutrition-Friendly Schools Initiative (NFSI), který je více zaměřen na zdravou výživu a zdravý životní styl, posoudit význam školních preventivních programů pro formování výživových návyků a prevenci nadváhy a obezity dětí i širší školní komunity.
Anglicky
This paper attempts to describe and, on the basis of research, evaluate the preventive programmes for health promotion in the Czech Republic (in particular the programme Health Promoting Schools – HPS). Through the experimental implementation of a new preventive programme by the World Health Organization, the Nutrition Friendly School Initiative (NFSI), which is aimed more at healthy eating and a healthy lifestyle, this paper will also assess the importance of the school preventive programmes in forming nutritional habits and the prevention of weight problems and obesity amongst children as well as the wider school community.