Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
« 1  ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49  ... 107 »
10. 7.
2014

Novinky pro studijní oddělení

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) provedl na základě požadavků z praxe několik změn v agendách pro evidenci studia. Novinky se týkají tisku posudků zavěrečných prací, potvrzení o studiu, Diploma Supplementů nebo zadání závěrečných prací.

Hromadný tisk posudků závěrečných prací

Nová aplikace zobrazuje posudky závěrečných prací všech vybraných studentů a umožňuje jejich hromadný tisk.

Aplikace je dostupná přes agendu Studijní -> Tisky .. Posudky.

Obr. 1: Aplikace pro hromadný tisk posudků.

Potvrzení o délce účasti v celoživotním vzdělávání

Do aplikace pro tisk potvrzení o studiu byla přidána možnost tisku potvrzení o ukončení účasti v celoživotním vzdělávání.

Dávkové zpracování Diploma Supplementů

Aplikace pro tisk Diploma Supplementů byla doplněna o možnost dávkového zpracování. Tuto možnost jistě ocení studijní referenti při tisku velkého množství Diploma Supplementů, nebudou totiž muset čekat s otevřeným oknem prohlížeče na výsledek operace, ale budou o zpracování dávky informováni e-mailem a výsledný soubor naleznou ve své Úschovně.

Tisk zadání závěrečné práce v angličtině

Pro možnost tisku zadání závěrečné práce v angličtině byla přeložena aplikace Tisk zadání závěrečné práce. Stačí pouze přepnout jazyk v pravém horním rohu stránky.

Adresy pro automatické e-maily studijním oddělením

Pro různé učely prosílá IS automatická sdělení na jednotlivé hromadné kontaktní adresy, kterých se sdělení týkají, např. změny v přihláškách nebo upozornění na neuzavřené omluvenky. Pro referenty studijních oddělení vznikl nový přehled informací o tom, která sdělení se na které hromadné adresy posílají.

Do agendy lze vstoupit přes Studijní -> Ostatní .. Kontaktní adresy.

O starších změnách v agendách studijní evidence jsme vás informovali v novinkách Nová evidence státních závěrečných zkoušek, Elektronické doručování rozhodnutí o přiznání stipendia a Snadný tisk zadání závěrečné práce přímo z IS MU.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
2. 6.
2014

Studenti nominují vynikající pedagogy

Zajímavé | 1 | 1
Novinky

V Informačním systému MU (IS MU) byla 5. 5. 2014 spuštěna hlasovací aplikace, ve které mohou studenti nominovat učitele na cenu rektora pro vynikající pedagogy. Cena rektora je zajišťována Odborem pro akademické záležitosti RMU a cílem je ocenit excelentní pedagogickou činnost pracovníků MU.

Každý student může nominovat maximálně 3 osoby za každé své studium. Průběh hlasování je jednoduchý, student pouze dohledá pedagoga podle jména, uča nebo ho vybere ze seznamu dle absolvovaných předmětů. Ke každému pedagogovi pak může přidat i komentář se zdůvodněním svojí nominace. Studenti, kteří hlasovali, mohou být v případě souhlasu zařazeni do slosování o ceny.

Obr. 1: Informační kampaň ke dni spuštění hlasování 5. 5. 2014.

Hlasovací aplikace je studentům dostupná přes:

Student -> Konec semestru .. Cena rektora pro vynikající pedegogy – nominace.

Bližší informace jsou dostupné v podrobných pravidlech soutěže.

K dispozici je tematické diskusní fórum Cena rektora pro vynikající pedagogy (autentizováno).

2. června 2014

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
2. 6.
2014

Nová evidence státních závěrečných zkoušek

Informačně přínosné | 1 | 1
Novinky

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) zveřejnil novou agendu pro evidenci termínů státních závěrečných zkoušek (SZZ). Dosud fakulty vypisovaly termíny pomocí zkušebních termínů nebo rozpisů témat, které ale neumožňují evidenci údajů specifických pro SZZ. Cílem nové agendy je tedy sjednotit formu evidence a zveřejňování termínů a nabídnout další funkce pro snazší organizaci SZZ.

Nová agenda umožňuje vypsat termíny SZZ a přiřadit jim členy komise či obory. Studenty lze přihlásit na konkrétní čas nebo je přihlásit k jednomu času, pokud se jedná o hromadný termín. Dostupná je i možnost hromadného importu či exportu termínů. Agenda umožňuje také vytvořit harmonogram ve formátu PDF nebo s předvyplněnými údaji přejít do aplikace pro tisk protokolu o SZZ.

Obr. 1: Vypsaný termín SZZ.

Přístup k agendě se liší podle role uživatele:

Studijní oddělení -> Závěrečná práce a Závěrečná zkouška .. Termíny státní závěrečné zkoušky

Student -> Závěr studia .. Termíny státní závěrečné zkoušky

Pro členy komise je aplikace dostupná přes:

Studium -> Státní závěrečná zkouška .. Termíny státní závěrečné zkoušky

2. června 2014

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
15. 5.
2014

Ohlédnutí za rokem 2013

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému MU (IS MU) zveřejnil výroční zprávu o provozu a vývoji IS MU za rok 2013. Výroční zpráva je dostupná na stránce https://is.muni.cz/clanky/2013_vyrocka.pl.

O všech důležitých změnách a událostech byli uživatelé v průběhu roku informováni prostřednictvím Novinek nebo Deníčku (autentizováno). Několik z nich bychom rádi připomenuli. Nejvýznamnějším počinem, který změnil proces evidence dokumentů na univerzitě, je bezpochyby zavedení spisové služby do Úřadovny. V průběhu uplynulého roku probíhal intenzivní vývoj a testování na jednotlivých fakultách, aplikace byla také průběžně zdokonalována na základě podnětů uživatelů. Úřadovna byla nastavena na míru jednotlivým pracovištím a fakultám a 1. 1. 2014 se stala oficiální spisovou službou MU.

V roce 2013 byla rovněž zprovozněna služba PravyDiplom.cz, která umožňuje ověření čísla diplomu on-line nejen absolventů z MU, ale i z dalších zapojených škol v ČR. Možnost kontroly čísla diplomu bez nutnosti kontaktovat školu, která diplom vydala, významně přispívá k boji proti padělatelům.

Za významné lze považovat také umístění Masarykovy univerzity na druhém místě v žebříčku viditelnosti univerzit na webu dle Ranking Web of Universities (Webometrics). Toto umístění je dosaženo především díky veřejnému přístupu do Archivu závěrečných prací MU a z části i do Univerzitního repozitáře v IS MU.

Obr. 1: Graf využití Informačního systému za rok 2013. Vodorovně jsou znázorněny měsíce roku, svisle počet otevřených stránek na is.muni.cz v příslušném měsíci. Barevně se zobrazují autentizované přístupy po jednotlivých fakultách a šedé sloupce v pozadí znázorňují neautentizované přístupy.

Výroční zprávy z předchozích let jsou dostupné na stránce Osobní administrativa -> Systém .. Obecné -> Výroční zprávy.

Nebo neautentizovaně přes Veřejné služby Informačního systému -> Podrobnosti o našem systému .. Články a výroční zprávy.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« 1  ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49  ... 107 »