Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Starší příspěvky
Kategorie
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
« 1  ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39  ... 106 »
23. 12.
2016

Agenda Život na MU přináší souhrn aktuálních informací v IS MU i do mobilu

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) představil novou agendu Život na MU, která je součástí IS MU a nabízí souhrn aktuálních informací a dění. Responzivní design agendy poskytuje komfortní ovládání a zobrazení na všech mobilních zařízeních.

    Cílem této agendy je především:
  • soustředit na jedno místo aktuální informace z IS MU a univerzitního prostředí,
  • vybírat zajímavý obsah cílený na konkrétního uživatele,
  • upozorňovat na některé blížící se termíny či události.
Mezi publikovanými příspěvky se nachází například události týkající se studijních záležitostí, zprávy z Vývěsky a Diskusního fóra, příspěvky odborů MU a mnohé další.

Obr. 1: Ukázka z agendy Život na MU.

Pohled Jen vybrané slouží uživateli k personalizaci obsahu, který si chce v agendě zobrazit. Naopak pohled Vše zobrazuje širší spektrum informací přesahující dění na MU. Obsah obohacují také například příspěvky studentských časopisů nebo vědecké portály. V současné době agenda prochází dalším vývojem a změnami.

Život na MU naleznou autentizovaní uživatelé přímo na titulní stránce IS MU nebo pod odkazem https://is.muni.cz/auth/zivot/.

Více informací o dalších možnostech agendy se dozvíte v Nápovědě.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
23. 11.
2016

Nová tvář systému pro odhalování plagiátů Odevzdej.cz

Zajímavé | 2 | 2
Novinky

Počátkem listopadu získal systém na odhalování plagiátů v seminárních pracích a jiných školních dílech výrazný facelift. Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU), který systém Odevzdej.cz provozuje, vyměnil starý design za nový a moderní s několika vychytávkami pro usnadnění práce. Hlavní výhodou je responzivní vzhled a pohodlné ovládání systému na tabletu či mobilu. Funkčnost systému zůstala zachována.

Co se tedy změnilo?

  • Systém je možné "ovládat palcem". Při práci se nemusíte omezovat jen na stolní PC. Dobře funguje i na mobilu.
  • Přibyl navigační pruh na horním okraji každé stránky - ať se uživatel v systému nalézá kdekoliv, jednoduše díky němu najde, co hledá.
  • O novinkách v systému jsou uživatelé informováni pomocí aplikace Novinky.

Obr. 1: Nový vzhled systému Odevzdej.cz.

Tím však změny nekončí...

Ke zkvalitnění práce s nalezenými podobnými dokumenty přispívá nová možnost filtrování výsledků podobností. Kromě nové podoby celého systému došlo také ke změně politiky nakládání s nelicencovanými institucemi a nelicencovanými odevzdávárnami.
Více informací zjistíte ze srovnání licencovaných a nelicencovaných institucí a v nápovědě.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
23. 11.
2016

Moderní design Obchodního centra MU přináší nové možnosti

Dosud nehodnoceno.
Novinky

Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU) zveřejnil novou verzi Obchodního centra MU (OC MU) pro prodej zboží a služeb v plánovaném termínu. Nová verze, která je dostupná na již dobře známé adrese https://is.muni.cz/obchod/, přináší zákazníkům nejen vzdělávací nabídky v moderním a příjemném designu. Zároveň je plně zachována funkčnost a možnosti prodeje v původním rozsahu. Vývojáři kladli důraz na to, aby celý elektronický obchod byl přehledný a vzdušný.

Vytvoření objednávky je velmi jednoduché. Zákazník vždy vidí konkrétní nabídku a neruší ho další nepodstatné okolní informace. Nedílnou součástí změn je podpora pro mobilní technologie (tablety a mobilní telefony), design je responzivní, zobrazení se tedy přizpůsobí vždy danému zařízení, které uživatel používá. Nový vzhled je rovněž v souladu s jednotným vizuálním stylem MU.

Obr. 1: Nový vzhled Obchodního centra MU.

Nově byla implementována možnost jednodušší zrychlené objednávky, u které zákazník vyplňuje jen minimum povinných údajů. Následně je mu automaticky vystaven tzv. zjednodušený daňový doklad. V rámci komplexních úprav byla vytvořena taktéž nová moderní verze rozhraní pro externí systémy, která slouží například pro prodej konferencí. Obchodní centrum zpracovává přibližně 70 % všech příchozích plateb na běžný korunový účet MU, což představuje pohledávky za cca 200 mil. Kč ročně. Přibližně třetinu z tohoto obratu tvoří platby za služby a zboží přímo nabízené k prodeji jako je celoživotní vzdělávání, konference, e-learning a mnohé další včetně nabídky v měně euro.

Přehlednou nápovědu k nové verzi Obchodního centra MU naleznou zákazníci na adrese https://is.muni.cz/napoveda/komunikace/oc nebo po kliknutí na Nápověda v dolní části každé webové stránky OC MU.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
4. 10.
2016

Zápis do seminárních skupin lze nyní omezit prerekvizitami

Informačně přínosné | 6 | 6
Novinky
Vyučující nebo pověření pracovníci mohou nově v Informačním systému Masarykovy univerzity (IS MU) omezit přihlašování studentů i do jednotlivých seminárních skupin pomocí prerekvizit. Tato možnost je již využívána při zápisu studentů do předmětu a je nyní rozšířena i v rámci seminárních skupin předmětu. Prerekvizity (předpoklady) určují podmínky, které student musí mít splněny před zapsáním vybraného předmětu/seminární skupiny.

Student uvidí vyhodnocení prerekvizity již při výpisu seminárních skupin v aplikaci Přihlašování do seminárních skupin. Stejnou kontrolu najde i v aplikaci Burza seminárních skupin, pomocí které si mohou studenti seminární skupiny mezi sebou vyměňovat. Student tedy nemůže získat seminární skupinu, jejíž prerekvizity nesplňuje.

Obr. 1: Vyhodnocení prerekvizit seminárních skupin z pohledu studenta.

Vyučující může prerekvizity nastavit v Záznamníku učitele přes aplikaci Manipulace se skupinami. Přístup do seminární skupiny je možné omezit podle nejrůznějších kritérií, například dle formy studia, studovaného oboru, semestru, množství odstudovaných kreditů, určité studijní skupiny. Omezení dle studovaného oboru se využije například v situacích, kdy je potřeba vyčlenit speciální seminární skupinu pro studenty anglických oborů a je potřeba tuto skupinu vést v anglickém jazyce.

Studenti se mohou na omezení svých seminárních skupin podívat v Osobní administrativa -> Student -> Přihlašování/odhlašování seminárních skupin -> Předmět
Seznam dostupných prerekvizit naleznete v Nápovědě.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« 1  ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39  ... 106 »