PřF:Bi8056 Základy rybářství - Course Information
Bi8056 Základy rybářství
Faculty of ScienceAutumn 2004
- Extent and Intensity
- 2/0. 2 credit(s). Type of Completion: k (colloquium).
- Teacher(s)
- doc. RNDr. Zdeněk Adámek, CSc. (lecturer), doc. RNDr. Jan Helešic, Ph.D. (deputy)
- Guaranteed by
- doc. RNDr. Jan Helešic, Ph.D.
Department of Botany and Zoology – Biology Section – Faculty of Science
Contact Person: doc. RNDr. Jan Helešic, Ph.D. - Timetable
- Mon 9:00–10:50 Z3,02045
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Systematic Biology and Ecology (programme PřF, M-BI, specialization Systematic Zoology and Ecology)
- Systematic Biology and Ecology (programme PřF, N-BI, specialization Systematic Zoology and Ecology)
- Systematic Biology and Ecology (programme PřF, N-BI, specialization Zoology)
- Course objectives (in Czech)
- Budou podány biologické základy produkce ryb v rybnících a speciálních rybochovných objektech. Hlavní pozornost bude orientována na druhy ryb v rybniční akvakultuře a intenzivních chovech a základní technologické postupy chovu se zřetelem na víceúčelové využití rybníků a jejich vodohospodářskou funkci.
- Syllabus (in Czech)
- I. CHARAKTERISTIKA AKVAKULTURY U NÁS A VE SVĚTĚ. II. RYBNÍKÁŘSTVÍ 1. Definice rybníkářství, historický přehled. 2. Technická konstrukce rybníků, typy rybníků. 3. Rybniční ekosystém 4. Hlavní chované druhy a složení obsádek rybníků. 5. Přirozená potrava a přikrmování ryb 6. Technologie přirozené a umělé reprodukce hospodářsky významných druhů ryb 7. Inkubace jiker a odchov raných stádií 8. Technologie rybniční akvakultury, hospodářský cyklus 9. Mimoprodukční význam a víceúčelové využití rybníků III. PSTRUHAŘSTVÍ A INTENZIVNÍ CHOVY 1. Druhy ryb v intenzivních chovech 2. Pstruhařské objekty a jednotky intenzivních chovů 3. Umělý výtěr lososovitých a inkubace jiker 4. Základy chovatelských postupů 5. Krmení a výživa IV. ZÁKLADY CHOVU RAKŮ V. ZNEČIŠTĚNÍ VODY Z OBJEKTŮ AKVAKULTURY A MOŽNOSTI ČIŠTĚNÍ VI. PRODUKCE NÁSAD PRO ZARYBŇOVÁNÍ VOLNÝCH VOD
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course is taught once in two years.
Information on the per-term frequency of the course: sudý rok.
- Enrolment Statistics (Autumn 2004, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/sci/autumn2004/Bi8056