23. 11. 2018 11:33nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Roman Pfeffer
22. 1. 2022 11:20nové
Dobrý den,
zajímám se o kombinovanou formu studia předmětu Finance v magisterském oboru, konkrétně Finanční trhy, instituce a technologie. Dá se prosím říci, jak je toto studium náročné z hlediska množství semestrálních seminárních prací? Tuhle disciplínu z důvodu časového vytížení příliš nevyhledávám. Díky
22. 1. 2022 12:11nové

Dobrý den,
Specializace „Finanční trhy, instituce a technologie“ klade důraz na aktuální trendy v oblasti financí, a to především FinTech, uplatňování metod umělé inteligence v business procesech finančních institucí, nová strukturovaná aktiva a řízení rizik a jejich reportování regulátorům.

Nový studijní plán reflektuje dynamický vývoj posledních let ve financích a zájem zaměstnavatelů o absolventy s analyticko-metodickými schopnostmi v oblasti statistické analýzy finančně-tržních dat, FinTech, účetního výkaznictví a daní.

Tomuto popisu odpovídá i náplň jednotlivých předmětů. V rámci navazujícího magisterského studia Financí, specializace Finanční trhy, instituce a technologie, se obvykle nesetkáte se seminárními pracemi „klasického“ typu (např. zpracujte rešerši na určité téma). Větší důraz je kladen na praktické využití dosažených znalostí, proto se budete spíše setkávat se samostatnou prací typu „vytvořte investiční strategii a ohodnoťte ji z hlediska výnosově-rizikového profilu.“ Nicméně, kvalitní práce se bez teoretického zázemí neobejde.

S pozdravem

Martin Stachoň