23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Viktorie Velová
10. 6. 2022 17:11nové
Dobrý den,
uvažuji o studiu Environmentální studiích společně s anglickým jazykem. Pročítala jsem plány studia i pouze jednooborového studia a zaujalo mě pár některé povinně volitelné předměty. Proto by mne zajímalo, jestli při sdruženém studiu se lze účastnit i na těchto předmětů. 


Děkuji,
Velová

14. 6. 2022 16:12nové
Dobry den - dekujeme za zajem o studium naseho oboru. Pokud jde o moznost navstevy prednasek, pak to je mozne u vsech predmetu, Vam ale jde asi o návstevu aktivni, kdy lze plnit studijni ukoly a ziskat hodnoceni a kredity. Kredity se ziskavaji za studium predmetu podle studijniho planu prislusneho oboru a deli se na predmety povinne (ty musi byt absolvovany vsechny, hovorove "predmety A"), povinne volitelne (ty jsou obsazeny ve studijnim planu, ale nemusi byt absolvovany vsechny - "predmety B") a volitelne (predmety z nabidky studijnich planu jinych oboru a fakult - "predmety C"). Vy se ptate vlastne na moznost studia techto "predmetu C" - ano, je to mozne, ale pocet kreditu, ktere student muze za tyto predmety ziskat a zapocitavaji se mu do poctu kreditu potrebnych k ukonceni studia, je pomerne nizky. Ovsem ze zájmu je muze studovat podle libosti.
https://www.muni.cz/studenti/registrace-predmetu-a-rozvrh/jak-je-to-s-povinnymi-a-povinne-volitelnymi-predmety