Vojta Vyhledal
15. 5. 2021 09:26nové
Dobrý den, když jsem podával přihlášku, podával jsem ji na 3 možnosti studia, Mediální studia a žurnalistika (prezenční), MSŽ + politologie a MSŽ + mezinárodní vztahy s tím, že priorita byla politologie. Bral jsem to ale tak, že pokud se dostanu na všechny 3, budu si moct vybrat, jakou formu studovat. Z rozhodnutí o přijetí to ale chápu tak, že se vztahuje pouze na moji první volbu. Je to tak? Děkuji.
17. 5. 2021 12:44nové
Dobrý den,
bohužel, vybrat si nemůžete. Fakulta vás vždy zapíše na tu z možností, která je na přihlášce uvedená nejvýše. Ve vašem případě tedy na mediální studia a žurnalistiku - jednoobor.
Ale zas tak smutnit nemusíte. Pokud jste teď splnil podmíny pro přijetí do kombinace MSŽ + POL, můžete si po prvním semestru zažádat o převedení studia na dvouobor. Zažádáte na studijním a nejspíš vám to projde bez jakýchkoli problémů.
A ten první semestr můžete strávit tím, že budete absolvovat povinné kurzy na žurnalistice, které jsou stejné pro všechny, nezávisle na kombinaci.
Hodně štěstí při studiu na naší katedře. Pokud byste měl ještě nějaké doplňující dotazy, klidně se ozvěte.
Barbora Telferová
Vojta Vyhledal
18. 5. 2021 19:13nové
Nerozumín, moje priorita byla MSŽ + POL.
18. 5. 2021 19:30nové
Měl byste být přijat na tu kombinaci, kterou jste v přihlášce uvedl na prvním místě. Pokud jste tam uvedl MSŽ + POL, ale přesto vás přijali jen na MSŽ jednoobor, tak se rozhodně obraťte na kolegyni Burgetovou na studijním oddělení, protože se někde stala chyba, kterou ona umí opravit. Toto je věc, kterou na katedře nevyřešíme.
Pokud jste omylem jako první uvedl jen MSŽ, platí to, že s politologií musíte počkat jeden semestr a zažádat si o změnu studijního plánu. Což by ale neměl být problém.