Vladimír Hlocký
8. 10. 2020 20:30nové

Zdravím, přemýšlím o jednooborovém studiu anglického jazyka se zaměřením na vzdělávání. Rád bych ho vyučoval na střední škole. Mám dvě otázky:
1) Projížděl jsem výpis předmětů při prezenční formě. V povinně volitelných se nachází němčina. Lze zvolit jiné volitelné předměty mimo dalšího jazyka a při jednooborovém studiu se tedy zaměřovat pouze na angličtinu?
2) Univerzita nabízí navazující magisterský program Učitelství anglického jazyka pro základní školy. Chci-li učit na střední škole, musím si hledat jinou univerzitu?

Děkuji za odpovědi! :)
změněno 25. 12. 2020 18:15 nové
Dobrý den,
při studiu si musíte zapsat i další cizí jazyk, na výběr je několik světových jazyků. Navazující magisterský program Učitelství anglického jazyka pro základní školy je určen primárně pro učitele na základních školách, podle současné legislativy jsou však absolventi programu oprávněni učit i na středních školách.
Tereza Navrátilová
6. 3. 2021 20:16nové
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli je realistické vystudovat bakalářský program anglický jazyk se zaměřením na vzdělání a pokračovat v magisterském programu učitelství anglického jazyka a literatury pro střední školy na filozofické fakultě. (Chtěla bych totiž zároveň studovat bakalářský program Přírodopis se zaměřením na vzdělání)
Moc děkuji za Váš čas.
19. 6. 2021 18:44nové
Dobrý den, toto je dotaz na katedru anglického jazyka na Filozofické fakultě. Obraťte se prosím na ně.