23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

25. 5. 2020 00:32nové
Dobrý den,
ráda bych se informovala, zda je možné si po absolvování tohoto bakalářského oboru v rámci magisterských studií vybrat navazující program tak, abych mohla být učitelkou na speciální základní škole? Děkuji za Vaši odpověď a přeji pěkný den.
25. 5. 2020 20:13nové

Dobrý den, vážená uchazečko,
zasílám Vám informace ohledně Vašeho dotazu týkajícího se studia Speciální pedagogiky:
Uplatnění absolventů bakalářského programu Speciální pedagogika, jednooborová:
Absolvováním studia získáte kompetence na úrovni asistenta pedagoga k podpoře a spolupráci s dětmi či žáky se speciálními vzdělávacími potřebami.
Uplatnění naleznete v řadě oblastí. Ve školství můžete působit na asistentských pozicích či jako vychovatelé v běžných i speciálních školách a školských zařízeních dle zvolené specializace. Pokud absolvujete specializaci logopedie a surdopedie, můžete pracovat na pozici logopedického asistenta.
Dále můžete působit v dětských domovech a v domovech mládeže. Kompetence získáte i k práci v zařízeních sociálních služeb, rezortu zdravotnictví či ve státní správě. Ve všech uvedených oblastech je práce založena na intenzivním kontaktu a spolupráci s lidmi – uplatníte zde tedy získané sociální i komunikační kompetence.

Uplatnění absolventů nav. mag. studia - Speciální pedagogika:
Po absolvování studia naleznete uplatnění především v resortu školství na poradenských pozicích (školské poradenské zařízení a školní poradenské pracoviště), jako vyučující pak můžete působit i v mateřských školách.

Studium zakládá kvalifikaci i pro působení ve zdravotnictví (nelékařské profese), v resortu práce a sociálních věcí (sociální služby, sociálněprávní ochrana dětí a mladistvých) nebo v resortu spravedlnosti.
Dále vám také doporučují řídit se zákonem č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících, kde jsou uvedeny všechny požadavky pro výkon pedagogického povolání.
V případě dalších dotazů neváhejte napsat. Přeji Vám hezké dny, s pozdravem, Ilona Fialová