23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

14. 6. 2019 09:17nové
Dobrý den, jak je to prosím s uplatněním v praxi s oborem Speciální pedagogika? Je možné s tímto oborem pracovat jako pedagog v běžné mateřské škole?
Předem děkuji za odpověď
15. 6. 2019 09:56nové
Dobrý den,
zdravím Vás a sděluji k Vašemu dotazu, že pokud chcete pracovat jako pedagog v běžné mateřské škole, můžete studovat přímo program Učitelství pro mateřské školy, které nabízí Katedra primární pedagogiky PdF MU. Pokud byste vystudovala uvedený program "Speciální pedagogika", mohla byste pracovat jen v mateřské škole nebo třídě zřízené pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami, tak jak je uvedeno v Základních údajích o tomto studijním programu v IS (is.muni.cz).
S přáním hezkých dnů, Ilona Fialová
Jana Báčová
19. 1. 2020 21:58nové
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jaký je rozdíl v oborech "Speciální pedagogika" a "Speciální pedagogika se zaměřením na vzdělávání"? Jaké je uplatnění? Mohu být po absolvování bakalářského studia pedagogem v MŠ nebo vychovatelkou v družině? Předem Vám děkuji za odpověď.
20. 1. 2020 15:58nové
Dobrý den, zdravím Vás a sděluji, že po absolvování bakalářského studia budete mít titul Bc a můžete vykonávat pozici asistentky pedagoga.
Jednooborová Speciální pedagogika připravuje odborníky především pro poradenství. Předpoklady pro výkon pedagogických povolání najdete v zákoně č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících, ve znění pozdějších předpisů.
Absolvováním programu Speciální pedagogika se zaměřením na vzdělávání budete připravena k učitelství. Tento program se ale studuje jako dvouoborové studium, musíte si tedy k tomu zvolit další obor.
V případě dalších dotazů, neváhejte napsat. Přeji Vám hezké dny, Ilona Fialová