23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Michaela Bezwa
4. 1. 2022 16:10nové
Lower secondary school a učitelství pro ZŠ
Dobrý den, jaký je prosím rozdíl mezi navazujícími magisterskými obory: Lower Secondary School English Language Teacher Training a Učitelství anglického jazyka pro základní školy ?

A je možné se na některý z nich přihlásit, i přestože mám bakaláře ze žurnalistiky na UK? Nakolik jsou podmínky stanové zákonem přísné v případě takové kombinace? Je nutné studium pedagogiky od Bc. ? Děkuji Vám za odpověď.

4. 1. 2022 17:00nové
Dobrý den,
studium v programu Lower Secondary School English Language Teacher Training je placené. Náplň programu je shodná s programem Učitelství anglického jazyka pro základní školy, pouze jazyk výuky se liší: v anglickém programu jsou všechny předměty společného základu vyučovány v anglickém jazyce.
Kopíruji podmínky pro přijetí:
Studium je určeno absolventům bakalářského programu Anglický jazyk se zaměřením na vzdělávání, bakalářského programu Filologie, studijního oboru Anglický jazyk a literatura na filozofických fakultách, případně bakalářského programu Specializace v pedagogice, studijního oboru Pedagogické asistentství anglického jazyka pro základní školy, Lektorství anglického jazyka nebo podobných programů a oborů.
Tyto podmínky platí jak pro Lower Secondary School English Language Teacher Training , tak pro Učitelství anglického jazyka pro základní školy. Pokud byste si tedy chtěl toto studium zapsat, musíte nejdříve absolvovat některý z vyjmenovaných bakalářských oborů.
Jiří Wurst
24. 2. 2022 18:11nové
Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli nutnost absolvovat některý ze zmíněných studijních programů platí i v případě, že se uchazeč hlásí na tento program jako na vedlejší (tedy nikoliv na hlavní či jednooborový). Studijní program, na který bych se chtěl hlásit jako na hlavní, se totiž vyučuje pouze ve sdružené podobě a musím si k němu přibrat i vedlejší. Váš program mě jako vedlejší zaujal nejvíce, avšak pokud bych musel splnit ještě další podmínky pro přijetí přihlášky (co se týče absolvovaného studia), tak by to mělo významný vliv na moje rozhodování.
24. 2. 2022 20:36nové
Dobrý den,
Následné magisterské studium Učitelství anglického jazyka pro základní školy je určeno absolventům bakalářského programu Anglický jazyk se zaměřením na vzdělávání, bakalářského programu Filologie, studijního oboru Anglický jazyk a literatura na filozofických fakultách, případně bakalářského programu Specializace v pedagogice, studijního oboru Pedagogické asistentství anglického jazyka pro základní školy, Lektorství anglického jazyka nebo podobných programů a oborů.
Tato podmínka platí, pokud si anglický jazyk vyberete jako hlavní i jako vedlejší obor.