Aneta Bielasová
4. března v 12:39nové
Dobrý den, mám několik dotazů, zkusím stručně a předem děkuji.
1. Chápu správně, že uznávání předmětů (zápočtů i zkoušek) je jen formalita, pokud odpovídá způsob ukončení a počet kreditů? A nevadí ani, že jsem předměty absolvovala před 12 lety?
2. Počítá se jako praxe i výuka na nižším stupni víceletých gymnázií? Mám poslední prac. zkušenost z 2020/21, takže bych nemusela na žádnou ze 3 praxí? Případně počítala by se praxe z prvního stupně (AJ)?
3. Mám si podat přihlášku na český obor i pokud budu muset platit školné (doba studia předchozího nMgr oboru delší než 3 roky)?
4. Je nějaký seznam okruhů ke státnicím?
5. Přijímací zkouška je pouze test viz ukázka? Je k ní nějaká doporučená literatura?
5. března v 16:32nové
Dobrý den,
budu odpovídat postupně.
1) O uznání předmětů žádáte přes Informační systém, pokud se z velké míry shoduje obsah kurzu, a pokud odpovídá počet kreditů a způsob ukončení, budou Vám předměty uznány. Více informací naleznete zde:
https://www.ped.muni.cz/student/studijni-oddeleni/casto-kladene-dotazy/20-uznavani-predmetu
V Pokynech děkana č. 1/2014 není zmíněna nutná doba od absolvování předmětu.
2) Na tento dotaz bohužel neumím odpovědět, to byste se musela obrátit na jednotlivé vyučující
3) Je na Vás, na který obor si podáte přihlášku. Pokud si podáte přihlášku na obor akreditovaný v AJ, budete absolvovat i předměty společného základu v AJ. Školné v tomto programu je 2400 eur za akademický rok.
4) Okruhy ke státnicím najdete na webu katedry:
https://kajl.ped.muni.cz/
https://kajl.ped.muni.cz/current-students/study-programmes-information/lower-secondary-school-english-language-teacher-training-nmgr-single-subject/state-exam-format
5) Přijímací zkouška sestává ze dvou písemných testů: z pedagogiky a psychologie, a oborový test z AJ. Více informací naleznete zde:
https://www.ped.muni.cz/pro-uchazece/navazujici-magisterske-studium/podminky-a-kriteria-prijeti-ke-studiu#aj