23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Anita Oralova
19. 2. 2020 09:40nové

Dobrý den, paní doktorko,
chci se zeptat, zda se můžu hlásit na navazující magisterský obor Logopedie z bakalářského oboru Speciální pedagogika předškolního věku - Učitelství pro mateřské školy studovaném na Univerzitě Palackého v Olomouci?
Budu mít SZZ ze speciální pedagogiky, logopedické intervence v předškolním věku, předškolní pedagogika a základy psychologie a praktickou část ze znakového jazyka a Braillova písma.

Předem děkuji za odpověď,
s pozdravem,
Oralová Anita
19. 2. 2020 10:42nové
Dobrý den, vážená uchazečko,
zdravím Vás a zasílám Vám informace k Vašemu dotazu.
Katedra speciální a inkluzivní pedagogiky uvádí tyto informace k přihláškám ke studiu SP:
Příbuznost navazujících magisterských studijních programů N-LOG Logopedie a N-SPZP Speciální pedagogika (studijní plán specializace 1 – logopedie a surdopedie) s předchozím bakalářským studiem studiem
Navazující magisterské studium logopedie předpokládá znalosti z oboru logopedie a surdopedie na bakalářské úrovni, proto Katedra speciální a inkluzivní pedagogiky PdF MU v záležitosti přijetí přihlášky do navazujících magisterských studijních programů N-LOG Logopedie a N-SPZP Speciální pedagogika (studijní plán specializace 1 – logopedie a surdopedie) postupuje v souladu s § 49 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách takto:
Příbuznost zvoleného navazujícího studijního programu N-LOG Logopedie s předchozím studiem uchazeč/ka prokáže absolvováním:
· SZZ z logopedie a SZZ ze surdopedie na bakalářské úrovni.
Příbuznost zvoleného navazujícího studijního programu N-SPZP Speciální pedagogika (studijní plán specializace 1 – logopedie a surdopedie) s předchozím studiem uchazeč/ka prokáže absolvováním:
· SZZ ze speciální pedagogiky, SZZ z logopedie a SZZ ze surdopedie na bakalářské úrovni.
Studium ve výše uvedených navazujících magisterských programech vychází z bakalářské znalosti uvedených oborů, dále prohlubuje oblast logopedické a surdopedické diagnostiky a terapie ve všech věkových kategoriích.
Bližší informace o přijímacích zkouškách jsou k dispozici na webových stránkách PdF MU https://www.ped.muni.cz/pro-uchazece/oborove-prijimaci-zkousky.
Přeji Vám hezké dny, Ilona Fialová
Anita Oralova
19. 2. 2020 11:12nové

Jestli to chápu správně, v obou případech těchto oborů si musím dodělat SZZ ze Surdopedie? A zkouška z logopedické intervence bude uznána?

Děkuji, Oralová
19. 2. 2020 21:29nové
Dobrý večer, vážená slečno Oralová,
zdravím Vás a sděluji, že v předchozím mailu jsou uvedeny předpoklady pro navazující magisterské studium Logopedie. Přeji hezké dny, Ilona Fialová
20. 2. 2020 22:24nové
Vážená paní Oralová, jak uvádí paní doktorka Fialová, předpokladem pro přijetí přihlášky do uvedených NMgr. programů je SZZ z logopedie a surdopedie. S pozdravem
Petr Kopečný