23/11/2018 13:10new

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Tomáš Mihalik
2/2/2021 15:39new
1/1
Dobrý deň prajem,
mám záujem o štúdium odboru Litovčina (od podzimu 2022), no mám pár nejasností ohľadom výberu sekundárneho jazyka od tretieho semestra. Preto sa na Vás obraciam s otázkou, či je prosím možné študovať kombináciu litovčiny ako primárneho, a estónčiny ako sekundárneho jazyka bez prípadného predĺženia štúdia v situácii, že by som bol jediným záujemcom v danom roku? Prípadne, či je možné študovať estónčinu už od prvého ročníka v situácii, keby sa vedelo, že sa nasledujúci rok estónčina neotvorí?

Vopred ďakujem za odpoveď.

S pozdravom a prianím pekného dňa,
Tomáš Mihalik
2/2/2021 18:00new
1/1
Dobrý den,
na podzim 2022 se bude učit litevština i estonština od začátků, takže jde si zvolit kombinaci litevština + estonština od podzimu 2022 a vystudovat za 6 semestrů (3 roky). Jediné úskali je v tom, že byste začínal s oběma jazyky ve stejném roce (hned od prvního semestru studia), což může být náročné, ale rozhodně se to dá zvládnout. Povinné kurzy z estonštiny byste měl hotové po dvou letech a bylo by na Vás, jestli byste chtěl pokračovat s estonštinou i ve třetím roce studia.
Kdyby má odpověď nebyla v něčem jasná, ptejte se.
S pozdravy,
Petra Hebedová