23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Natália Mokošáková
12. 5. 2020 23:21nové
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, v ktorom semestri sa začína vyučovať cudzí jazyk, ak mám odbor mediteránní studia ako vedľajší.
Vopred ďakujem.
Mokošáková
13. 5. 2020 09:26nové
Dobrý den.
Podle doporučeného studijního plánu je jazyk zařazen do třetího semestru. Má to především dva důvody:
1. předpokládáme totiž, že studenti vedlejšího studia se v prvním roce zaměří na svůj hlavní obor, na němž budou nakonec i psát diplomovou práci;
2. výuka jazyka je rozložena na 4 semestry (tedy dva roky), ověření jazykových znalostí je součástí státní zkoušky, a je tedy vhodné být v intenzivním kontaktu s jazykem v semestru, kdy student přistoupí ke státní zkoušce.
Doporučený průchod jednotlivými semestry si můžete zobrazit také v ISu, v sekci Katalog programů: https://is.muni.cz/predmety/studijni_plan?fakulta=1421;plan_id=24209;zobrazeni=semestr.
Nicméně je třeba zdůraznit, že se jedná o doporučený studijní plán, nikoli povinný. Je tedy především na zodpovědnosti studenta, aby si studijní plán sestavil tak, aby mu umožnil úspěšně ukončit studium ve standardní době studia. Teoreticky tedy můžete začít studovat zvolený jazyk už v prvním semestru a ve třetím roce (pátém a šestém semestru) si zapsat předmět jazyková cvičení.
V případě dalších dotazů (týkajících se studia programu, studijního plánu, výběru jazyků apod.) můžete psát zde i do emailu.
Natália Mokošáková
13. 5. 2020 23:56nové
Dobre, zatiaľ ďakujem.