23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

1. 12. 2020 08:57nové
Dobrý den, zajímalo by mě, pokud si zvolím tento program jako hlavní, je nutné absolvovat i třetí jazyk? (angličtina, ruština, němčina, francouzština, španělština). Pokud si tento program volim jako hlavní, čekají mě dva jazyky. Popřípadě uznavá se "jazyk pro akademické účely" na jiné fakultě (Prf)?
Děkuji předem za odpověď.
1. 12. 2020 14:12nové
Dobrý den.
V rámci bakalářského studia musíte každopádně absolvovat světový jazyk v rámci předmětů povinných pro všechny studenty Filozofické fakulty. Jazyky, které byste studovala v rámci programu Mediteránní studia (MED), NELZE započítat jako povinný světový jazyk na úrovni B2 jednoduše proto, že v rámci programu MED je výstupní úroveň jazyků nižší (A2-B1 dle zvoleného mediteránního jazyka).
Pokud byste si tedy zvolila MED jako jednooborové studium, během studia byste musela povinně prokázat znalost tří jazyků: dvou na MED a jednoho v rámci tzv. Společných předmětů (např. španělština a novořečtina v rámci MED a angličtina v rámci Společných předmětů). (Připomínám, že v rámci povinných předmětů MED nelze kombinovat dva románské jazyky.)
Pokud byste si zvolila MED jako hlavní studijní plán, během studia byste povinně v rámci MED absolvovala jeden jazyk (např. arabštinu) a další v rámci Společných předmětů (např. španělštinu). (Pokud byste však jako vedlejší studijní plán zvolila studium dalšího jazyka, nebo program, jehož součástí je jazyková výuka, musela byste absolvovat další jazyk navíc.)
Jaké jsou požadavky na jazykové znalosti v rámci Právnické fakulty a za jakých podmínek případně lze uznat jazykovou výuku z jiných fakult, bohužel nevím. Zeptejte se přímo na Právnické fakultě, ať máte jistotu.
Pokud budete mít další dotazy k tomuto tématu, anebo jiným záležitostem týkajících se MED, neváhejte znovu napsat.
2. 12. 2020 08:22nové
Děkuji za odpověď, pomohlo mi to ujasnit si jak studovat. Jednooborové studium bude to správné.