23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Anna Julie Javoříková
12. 5. 2023 22:53nové

Dobrý den,
ráda bych se prosím optala, zda bude tento obor otevřen v dodatečném přijímacím řízení 2023, prosím? Kdy se případně tuto informaci mohu dozvědět?

Moc děkuji předem za odpověď.

S přáním hezkého zbytku dne
A. Javoříková
13. 5. 2023 14:48nové

Dobrý den,
které studium máte přesně na mysli? Pedagogiku v bakalářském nebo magisterském stupni? Nebo bc. Pedagogiku se specializací na digitální technologie ve vzdělávání? Obecně informace o dodatečném řízení najdete na stejném místě jako u standardního přijímacího řízení, např. zde: https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece. Informace o dodatečném PZ budou zveřejněny asi až později, v létě. Ideální je zeptat se na našem studijním odd. - https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/casto-kladene-dotazy, nebo napsat na: prijimaci.rizeni@phil.muni.cz.

Pokud byste měla další dotazy, neváhejte mne prosím kontaktovat.
Hezký den,
Jiří Zounek
Anna Julie Javoříková
13. 5. 2023 17:07nové

Moc děkuji za odpověď, omlouvám se za neupřesnění — jedná se o Pedagogiku se specializací v bakalářském stupni.

Také by mne prosím zajímalo, zda je ke studiu Pedagogiky se specializací Digitální technologie ve vzdělávání zapotřebí znalost matematiky, programování aj.? A zda jsou tyto či podobné vědní obory / dovednosti součástí studia?
Studium Pedagogiky se specializací, kterou nabízíte, mne velmi zaujalo a ráda bych se mu věnovala, bohužel však nejsem schopna dosahovat úspěchu v oborech příbuzných s matematikou.

Moc děkuji předem za odpověď.

S přáním hezkého dne
A. Javoříková
13. 5. 2023 21:09nové

Dobrý den,
znalosti matematiky a programování nejsou podmínkou, naše studium nepřipravuje programátory. Jde o studium Pedagogiky se specializací na digitální technologie. Připravujeme tedy odborníky na oblast výuku/učení s podporou digitálních technologií. Těžiště studia je tedy spíše v pedagogice, didaktice (a to i online didaktice), psychologii apod. Naši studenti se učí pracovat s online výukovými prostředími, učí se rovněž design (online)výuky s podporou digitálních technologií, využití technologií ve speciální pedagogice apod. Na informatiku samozřejmě narazíme, ale spíše uživatelsky, takže znalosti ze střední školy by měly stačit. Spíše je důležitá znalost angličtiny, v rámci studia je pak předměty zaměřený na angličtinu v oblasti digitálních technologií.
V rámci praxí jsou naši studenti např. v jedné velké mezinárodní firmě a připravují specificky zaměřené online kurzy. Naši absolventi již mají vlastní firmy zabývající se online učením atp. S nimi také spolupracujeme, podílí se u nás na výuce.

Na podzim budeme testovat se studenty hybridní výuku v rámci jednoho experimentu, budeme mít speciálně vybavenou učebnu. Je toho prostě dost. Máme přístup k učebně, kde je virtuální realita i 3Dtisk...

Takže je se na co těšit... :-)

Viz také https://pedagogika.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/digitalni-technologie-ve-vzdelavani.

Pokud byste měla další dotazy, neváhejte mne prosím kontaktovat.
Hezký den,
Jiří Zounek