Viktória Janočková
1. 1. 2019 18:44nové
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ak budem mať maturitu z úrovne B2 zo španielčiny, tak mi treba ešte aj certifikát DELE, aby som bola prijatá bez prijímačiek?

Dobrý den,

úroveň maturitních zkoušek jednotlivých SŠ lze těžko ověřovat, proto maturita ze španělštiny zatím neslouží k prominutí oborového testu. Nicméně, jestli opravdu máte znalosti španělštiny na úrovně B2 nebudete mít potíže přijímačky udělat.

S pozdravem,
Daniel Vázquez
Viktória Janočková
2. 1. 2019 18:23nové
Ďakujem za odpoveď, ešte by som mala jednu otázku. Okrem certifikátu DELE sa dá urobiť aj SIELE, ktorý je vlastne to isté iba sa robi elektronicky. Takze ak budem mat SIELE mohla by som byť taktiež prijatá bez prijímačiek?

Dobrý den,

diplomy SIELE Global nebo SIELE S2 na úrovně B1 by mohly sloužit k prominutí přijímacího oborového testu. Doporučuji však, abyste ověřila, že se tyto zkoušky dají absolvovat plně online.

Připomínám ještě, že prominutí oborového testu neznamená prominutí Testu studijních předpokladů.

S pozdravem,
Daniel Vázquez

Ještě s dovolením doplním:

Jelikož diplom SIELE není uveden v podmínkách pro přijetí bez přijímací zkoušky, musela byste podat žádost o prominutí přijímací zkoušky, která bude individuálně posouzena. Obecně platí, že pokud nebudete splňovat některou z podmínek pro přijetí
bez přijímací zkoušky, musíte se přijímací zkoušky (včetně TSP) zúčastnit.

S pozdravem,
Daniel Vázquez
Viktória Janočková
5. 1. 2019 12:27nové
Ďakujem pekne za odpoveď.