23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

5. 12. 2020 19:26nové
Dobrý den, v současné době studuji ve třetím ročníku kombinovaného studia sociální pedagogiku na Pedagogické fakultě a zvažuji možnost studia andragogiky na FF. Můj dozat se týká přijímacího řízení, zdali mohu i já žádat o prominutí přijímací zkoušky, pokud bych úspěšně zakončila tento semestr bakalářskou prací. Druhý dotaz se týká již přijímacích zkoušek, v ISu jsou uvedeny oblasti, ale je i nějaká příslušná literatura? Velice děkuji za odpověď a přeji hezký den, Daniela Girgleová
5. 12. 2020 22:02nové
Vážená kolegyně,
o přijetí rozhodne výhradně výsledek přijímacího testu. Uznání výsledku bakalářské zkoušky je možné pouze u oborů nabízených ústavem pedagogických věd FF MU, protože o výstupů těchto studií se odvíjí předpokládaná úroveň znalostí.
Pokud jde o zdroje, mohu Vás odkázat na přehled literatury k prostudování zde:
https://pedagogika.phil.muni.cz/pro-uchazece/navazujici-magisterske-studium/andragogika.
Dále už nemohu být příliš specifický, protože nesmím porušit pravidlo rovnosti studentů při přijímacím řízení. Co ovšem mohu říci a říkám to při všech kontaktech s uchazeči, je, že jsou určité znalosti, které v dalším studiu u studentů téměř automaticky předpokládáme a proto na ně v přijímacím testu klademe důraz. A to je orientace v teoriích vzdělávání (v seznamu literatury Bertrand), v základech sociální politiky (Krebs) a v metodologii výzkumu (libovolný zdroj k pedagogickému či andragogickému výzkumu z poslední doby).
Snad Vám tato informace bude užitečná.
Se srdečným pozdravem,
Petr Novotný