23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Viktória Vykydalová
27. 11. 2021 15:49nové
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, aké profilové predmety mám zapísať do prihlášky na odbor Antropológia na bakalárske štúdium? Vopred ďakujem za odpoveď.
27. 11. 2021 17:38nové

Dobrý večer, děkuji za Váš zájem o studium antopologie. Čtyři profilové předměty jsou určeny k prominutí přijímací zkoušky na základě prospěchu na střední škole. Profilové předměty jsou matematika, fyzika, biologie, chemie, zeměpis, informatika a anglický jazyk. Pro antropologii je z nich povinná biologie, ostatní tři si ze zbývajících můžete sami zvolit. (Nelze použít semináře z těchto předmětů, které jsou na některých středních školách nabízeny pro rozšíření a procvičení učiva.) Další údaje najdete v brožuře (odkaz níže). S pozdravem, M. Králík

https://is.muni.cz/auth/do/sci/web/so/materialy-pro-uchazece/forms/Brozura__webova_verze.pdf
19. 12. 2021 23:51nové
Jelikož dostávám i otázky emailem, doplním upřesňující odpověď na jeden z dotazů, kterou by měli vědět i ostatní uchazeči. Otázky z biologie v přijímacím testu pokrývají celé učivo biologie pro gymnázia, tedy nejen biologii člověka, ale i ostatní oblasti, vč. etologie, ekologie a dalších. Většina otázek však více či méně s člověkem souvisí, i když jsou zdánlivě ze vzdálené oblasti biologie (např. mikrobiologie).
Pokud splňujete nastavená kritéria, doporučil bych Vám však využít možností přijetí bez přijímací zkoušky na základě některé z motivačních aktivit nebo prospěchu ze střední školy.