23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Michal Vodák
27. 11. 2022 16:50nové

Dobrý den,
co se týče upuštění od přijímací zkoušky na základě prospěchu z profilových předmětů, počítá se prospěch v každém předmětu jednotlivě (tedy např. celkový prospěch z biologie + celkový prospěch v každém dalším jednotlivém předmětu zvlášť), nebo celkový prospěch z oněch čtyřech předmětů dohromady (tj. celkový prospěch například z biologie, ZSV, matematiky a zeměpisu)?

Dále bych se chtěl zeptat, zda jsou někde k dispozici vzorové testy k přijímacím zkouškám z antropologie, resp. jestli se dá sehnat víc materiálů než ten jeden velmi krátký vzorový test, který je na stránkách PŘF MUNI.

Děkuji!
28. 11. 2022 16:35nové
Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz: průměrný prospěch se u nás počítá ze všech známek těchto 4 předmětů dohromady, neprůměrují se hodnoty pro každý předmět samostatně.
Narozdíl od TSP, který skládá velké množství uchazečů a je vytvořeno velké množství variant, odborný test se tvoří pro několik desítek uchazečů a počet otázek je omezený. Má testovat široké znalosti uvedené tématiky (biologie, historie a společenské vědy) ze střední školy a nikoliv schopnost z několika testů natrénovat odpovědi. Proto poskytujeme ukázku formy jeho zadání a doporučenou literaturu.
Děkuji za Váš zájem a těším se na setkání při studiu antropologie.
Miroslav Králík